Ali Hikmet Akıllı'dan 'ABB'de kabile var' iddialarına yanıt

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, ABB'de paralel bir yapılanma olduğu iddialarını reddederken, "Siyasetin düzeyini bu kadar düşürmemek lazım" dedi. Örnekler veren Akıllı sözlerini "Kabile arıyorlarsa aynaya baksınlar" şeklinde tamamladı.
Ankara Masası
|
28 Nisan 2022, Perşembe - 22:50
Ali Hikmet Akıllı'dan 'ABB'de kabile var' iddialarına yanıt

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Fatih Atik'in Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin 'Mansur Yavaş'ın Kabilesi' iddiasını hatırlatarak "Gerçekten belediyede paralel bir yapılanma var mı?" sorusuna Akıllı "Hayır, ne münasebet. Ayıp" diye yanıt verdi.

"Zinhar kabile diye bir şey söz konusu değil"

"Siyasetin düzeyini bu kadar düşürmemek lazım" diyen Akıllı şöyle devam etti;

"Bu insanların çarşaf çarşaf resimlerini de yayınladılar.  Ne yapmışlar da bunlar bir çete, kabile olmuşlar? Zinhar böyle bir şey söz konusu değil. Ankara Büyükşehir Belediyesinin bir tane patronu var; o da Başkan Mansur Yavaş’tır. Onun dışında o belediyede çalışanlar, çeşitli şekillerde hizmet edenler elbette vardır ama bloklaşma ve oradan uygunsuz işlere girmek söz konusu bile değil. Kabile dediğiniz zaman kabile en baştan başlıyor. Tek adamla yönetilen bir ülkede, kabileyi aslında onlarda aramak lazım."

"Kabile arıyorlarsa aynaya baksınlar"

Asıl Mamak Belediyesinde böyle bir yapılanma olduğunu iddia eden Akıllı, Murat Köse'nin akrabalarını işe aldığını öne sürdü. 

Akıllı şöyle dedi:

"Bir de bu iddiayı dile getiren sayın başkanın kabilesine bir bakmak lazım. Mesela birkaç örnek vereyim kabile nasıl öyle söyleyelim. Mamak Belediyesinde kimler nasıl çalışıyor? Murat Efe;  bir şirketin müdürü, sayın Başkanın kayınbiraderi. Mehmet Dural; özel kalem müdürü, eşinin yeğeni. Metehan Güler; AYKOME’de birim sorumlusu, ablasının oğlu. Bir de bir kayınpederi var Yaşar Paça diye onun akrabaları var, çevre korumada Selahattin Paça var onun oğlu. Bir de Fırat Bey işletme müdürlüğünde Yaşar Paça’nın damadı. İşte kabile böyle olur. Seçimle gelmiş bir başkanın altına akrabalarını, eşini, dostunu yerleştirirseniz bu kabiledir. Tıpkı iktidarın bir yanında damadıyla bir yanında eniştesiyle bu ülkeyi yönetmesi gibi. Kabile arıyorlarsa aynaya baksınlar."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1460924/ali-hikmet-akillidan-abbde-kabile-var-iddialarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.