CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'dan Ankapark'ı hemen teslim edin çağrısı

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, ANKAPARK’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin mahkeme kararıyla engellendiğini belirterek, “Yargıdan elinizi çekin, Anka parkı teslim edin” dedi.
Ankara Masası
|
28 Nisan 2022, Perşembe - 23:19
CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'dan Ankapark'ı hemen teslim edin çağrısı

Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

AK Parti’nin ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark’ı çürümeye terk etti’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını hatta gerçeğin bunun tan tersi olduğunu vurguladı.

Buraya harcanan rakamın 800 milyon doları aştığına işaret eden Akıllı, bunun Ankara ve Ankaralının kaynağı olduğunu ve boşa gitmemesi için ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ilk günden beri elinden geleni yaptığını anlattı.

“Mansur Yavaş Ankapark’ın devrini istedi, mahkemeden tedbir kararıyla tahliyeyi engellediler”

Akıllı şunları söyledi:
“Hani bir laf var ya, vermeyince mabut neredesin Mahmut. Büyükşehir Belediyesi kaç defa istedi. Sayın başkan defalarca açıklama yaptı. Buranın mahkemesi bitti, artık yer teslimin yapılması lazım. Belediye Kaymakamlığa başvurdu burayı boşaltın diye. Önce reddettiler, ondan sonra da tamam şu gün geleceğiz, o gün gelmediler. O geleceğiz dediği gün mesai bitiminden önce mahkemeden bir tedbir kararı, 50 bin TL teminatla bu tahliyeyi durdurdu mahkeme.”

“Böyle giderse milyonları çöpe atacağız”

 “Bunun ne kadar harcandığını ezbere biliyor insanlar. Biz önce 750 milyon dolar diyorduk ama bugün anlaşılıyor ki bu rakamın çok daha üzerinde. Bunların hepsi çürüyor. Hepsi çöpe gidecek. Milyonları çöpe atacağız başka türlü değerlendirme imkanı varken. Ama bir mahkeme kararı ile, belediyenin burayı teslim alması engellendi.”

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, belediyenin devralmamasına rağmen Ankapark’a güvenlik koyduğunu ve korumaya çalıştığını belirtti.

Akıllı şöyle devam etti:

“Yargıdan elinizi çekin, Ankapark’ı teslim edin"

“ Hatta belediye şunu yaptı. Birde hırsızlar kırıyor, giriyor. Uyuşturucu mekanı haline geliyor. Kendisinde olmamasına rağmen sayın başkan oraya güvenlik koydu. Hiç olmazsa zarar gelmesin diye. Buna rağmen mahkemenin tedbir kararı devam ediyor ve vermiyorlar. Teminat, tedbir isteyen kişiden alınan para. Normal de bu, teminat uyuşmazlık konusunun yüzde 15 gibi bir rakamdır hukukta. Veya hakim, durdurduğu değerine göre, davayı kazanan tarafın göreceği olası zararları karşılamak amacıyla, teminatı ister. Aylık zararı 100,150 milyon olan bir yerde 50 bin TL teminat ile durdurdular. Burada denecek laf çok açık. Şu yargıdan elinizi çekin, Ankapark’ı teslim edin.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1461042/chp-ankara-il-baskani-ali-hikmet-akillidan-ankaparki-hemen-teslim-edin-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.