Dünya 5 ayrı depremle sallandı.

Dünya beşik gibi sallanıyor. Asya ve Güney Amerika kıtaları 5 ayrı depremle sallandı.
Büşra Bayrak
|
06 Eylül 2020, Pazar - 20:50
Dünya 5 ayrı depremle sallandı.

İlk deprem haberi Endonezya’dan geldi.

Endonezya'nın Kuzey Maluku eyaletinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İlk deprem haberi Endonezya'dan

Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), merkez üssü eyalete bağlı Batı Halmahera bölgesinin 112 kilometre kuzeybatı açıklarında olan depremin yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Bölgedeki Ternate, Sofifi, Tahuna ve Manado gibi çeşitli yerlerde de hissedilen depremde, can veya mal kaybı olmadığı bildirildi.

Maluku eyaletinin başkenti Ambon'da, 26 Eylül 2019'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 39 kişi hayatını kaybetmişti.

Filipinler de depremle sarsıldı

Asya’daki ikinci depremin adresi Filipinler oldu.

Filipinler’deki depremin büyüklüğü 6.3 olarak ölçüldü.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, (USGS) Filipinler’in Mindanao kentinde bulunan General Santos bölgesinin 82 kilometre doğu-kuzeydoğu yönünde 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. USGS, depremin yerin 120.9 kilometre altında gerçekleştiğini açıkladı.

Şili'de bir haftada ikinci deprem

Güney Amerika ülkesi Şili ise bir hafta içinde ikinci kez sarsıldı.

Merkez üssü Coquimbo kentine 47 kilometre mesafede bulunan 6.3 büyüklüğündeki sarsıntı, ülkenin kuzeyinde de hissedildi.

Bir hasar veya can kaybının bildirilmediği deprem, yerin 30 kilometre altında meydana geldi.

Şili'de hafta başında da 6.8 büyüklüğünde bir deprem kaydedilmiş ve 1300 kilometre uzaklıktaki başkent Santiago bile sallanmıştı.

Şili, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının hemen kıyısında yer alıyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Okyanus'tan 2 deprem haberi daha

Vanuatu Port Vila merkezinden 103 kilometre uzaktaki depremin büyüklüğü 6,2 olarak açıklanırken Brezilya açıklarında okyanusta 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/146557/dunya-5-ayri-depremle-sallandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.