Hakan Han Özcan: Mansur Yavaş'a partisinden yasak geldi

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın Meclis'e ve televizyon programlarına katılmasına partisi tarafından yasak getirildiğini iddia etti.
Ecem Çetin
|
12 Mayıs 2022, Perşembe - 16:17
Hakan Han Özcan: Mansur Yavaş'a partisinden yasak geldi

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ülke TV'de Ebru Kaçar ile Öğle Ajansı programında soruları yanıtladı.

Özcan, ABB hakkında çarpıcı iddialarda bulunurken, belediyeye Cumhuriyet tarihinin en büyük personel alımının gerçekleştirildiğini söyledi.

AK Parti'den belediyenin 26-27 bin personelle devredildiğini aktaran Özcan, Mansur Yavaş'ın göreve gelmesiyle 3 bin personelin çıkarıldığını, yerine 14 bine yakın kişinin alındığını öne sürdü.

Özcan "Mansur Yavaş bir diyet ödüyor. Bunu da kendi yandaşlarından personel alarak yapıyor. Bu çok büyük bir rakam." dedi.

"Parti üyelikleri sorgulandı"

Sosyal yardımların dağıtımlarında bile particilik yapıldığını iddia eden Özcan "Keçiören İYİ Parti ilçe başkanlığından mesaj çekildi. Sosyal yardım almak isteyenler gelip, partiye başvursunlar denildi. Akabinde insanların üyelikleri sorgulandı. İYİ Parti'ye veya CHP 'ye üye olursan sana sosyal yardım göndeririz dediler" ifadelerini kullandı.

Özcan yaşananlara tepki gösterirken "Fakirin, yoksulun, bugün sosyal yardıma ihtiyacı olan bir ailenin bırakın partisini dinini, rengini, hiç bir şeyini sorgulayamazsın. Çünkü onların ne sıkıntısı varsa bizler belediye olarak , devlet olarak, hükümet olarak yanında olmamız gerekir" şeklinde konuştu.

"Yavaş'a yasak geldi"

Sunucunun, 'Bunlar Meclis'te gündeme gelmiyor mu?" diye sorması üzerine Özcan "Belediye Meclis'ine en son geçen ay faaliyet raporunda gelebildi. 8-9 aydır gelmiyordu. Meclis toplantılarında hemen geriliyor, eleştiriye gelemiyor. Vaatleri var, bizim Meclis üyelerimiz de önerge veriyor bu vaatlerini yerine getir diye, teşekkür etmesi gerekirken, o önergeyi almıyor okutmuyor. Meclis üyelerimizin sözünü kesiyor. Demokrasiye yakışmayan bir Meclis yönetimi var. Onun için de kendi partisi CHP, Meclis'e de göndermiyor. Çünkü televizyon kanallarına çıkmasına da Meclis'e gitmesine de yasak geldi." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1494997/hakan-han-ozcan-mansur-yavasa-partisinden-yasak-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
beypazarı
12 Mayıs 2022, 17:17
mansur iktidar partisi belediye başkanı gibi hareket ediyor, sizlerde yavru muhalefet partisinin siyasileri gibi sızlanıyorsunuz.. içinizden bir tanesi hop ne yapıyorsun kardeşim deyip kulağını çekemiyorsunuz.. sizler de mansurun destekçisi gibi davranıyorsunuz!!!