Ekrem İmamoğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu'na destek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kaftancıoğlu'na ceza verilmesine ilişkin ''CHP İl Başkanımız İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum.'' dedi.
Ankara Masası
|
12 Mayıs 2022, Perşembe - 17:12
Ekrem İmamoğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu'na destek

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Daire, Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onadı. Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı.

Yargıtay'ın kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak milletvekillerine 'İstanbul il başkanlığı binasına gelin' çağırısında bulundu.

"Kaftancıoğlu'nun yanındayım"

Yargıtay'ın Kaftancıoğlu kararına bir tepki de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. 'Karar siyasidir' sözleriyle twitter hesabından tepki gösteren İmamoğlu, 'Kaftancıoğlu'nun yanındayım' mesajı verdi.

Paylaşımı şu şekilde:

"CHP İl Başkanımız İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1495099/ekrem-imamoglundan-canan-kaftanciogluna-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.