Kaftancıoğlu, ''Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir''

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğini düşürdü. Konuyla ilgili Kaftancıoğlu'nda ilk açıklama geldi.
Onur Çetinkaya
|
14 Haziran 2022, Salı - 12:29
Kaftancıoğlu, ''Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir''

Yargıtay, yerel mahkemenin Türk Ceza Yasası’nın 53. maddesine göre “parti yöneticisi olmasına kısıtlama” getirilmesini öngören cezay  onadığı için Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.

Kaftancıoğlu'ndan açıklama

Karar üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu, "CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır… Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!" dedi.

İmamoğlu,''Yol arkadaşlığımız devam edecektir''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesabından Kaftancıoğlu hakkında açıklamada bulundu.

İmamoğlu, '' Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partimizin İstanbul İl Başkanı ve üyesidir. Hukuk üzerinde kurulan siyasi baskıyla alınan zorlama kararlarla bu gerçek asla değiştirilemez. Demokratik ve adil bir Türkiye mücadelemizde Canan Kaftancıoğlu ile yol arkadaşlığımız devam edecektir" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1579958/kaftancioglu-cumhuriyet-halk-partisi-uyeligi-inanc-isidir-yurek-isidir-emek-isidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.