Canan Kaftancıoğlu kararına tepkiler!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Karara tepkiler gecikmedi.
Ankara Masası
|
12 Mayıs 2022, Perşembe - 18:04
Canan Kaftancıoğlu kararına tepkiler!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. 4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi. 

Yargıtay'ın Kaftancıoğlu'na hapis cezası verilmesine tepkiler gecikmedi. İşte karara tepki gösteren isimler:

Babacan: Cezanın hedefinde demokratik siyaset var

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: " Nereden gelirse gelsin, haksızlığa boyun eğmeyiz. CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın hedefinde demokratik siyaset olduğunu bilecek kadar deneyimliyiz. Bu adaletsizlikten hep beraber kurtulacağız"

Mustafa Sarıgül: Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza aynı zamanda TDP il başkanına verilmiştir

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: " CHP, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza aynı zamanda TDP il başkanına verilmiştir, bütün siyasi partilerin il başkanlarına verilmiştir, bu ceza demokrasiye verilmiştir."

Çevik: İktidarın muhalefeti sindirme çabasının son örneğidir

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik: "Çözüm bekleyen bu kadar sorun varken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 10 sene evvel yapmış olduğu bir sosyal medya paylaşımının peşinden gidilmesi, iktidarın muhalefeti sindirme çabasının son örneğidir."

Alcı: "Kaftancıoğlu’na bu yapılan hukuk cinayetidir"

Nagehan Alcı: " Canan Kaftancıoğlu’na bu yapılan hukuk cinayetidir. Fikirlerinden ötürü bir siyasetçiye hapis, siyasi yasak. Bu rezaleti kabul etmiyorum. Tüm muhalefet tabanı 10 gündür beni linç ediyor olsa da ben demokrat tavrımdan milim taviz vermiyorum. Tüm kalbimle Canan Hanım’ın yanındayım."

Şahin: "Hukuku sopa olarak kullanmalarına karşıyız"

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin: "Gücü elinde bulunduranların hukuku sopa olarak kullanmalarına karşıyız. Canan Kaftancıoğlu‘nun, siyasi görüş ve parti faaliyetlerinden dolayı baskı görmesi ve haksızlığa uğraması kabul edilemez. Çare tam demokrasi. Çare katıksız hukuk devleti"

Çelik: "Siyasi çizgisinin hep karşısında oldum ancak son karar çok yanlış olmuştur"

Milli Eğitim Eski Bakanı  Hüseyin Çelik: " Türk Siyasi tarihi, siyasetçilerin ya asker sopasıyla ya da yargı sopasıyla tedip edilmesinin ibret dolu örnekleriyle doludur. Zaman, bu çabaların hep ters teptiğini göstermiştir. Sayın Kaftancıoğlu’nun siyasi çizgisinin hep karşısında oldum ancak son karar çok yanlış olmuştur"

Enginyurt: "Susma sustukça sıra sana gelecek"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt: "Adalet bir gün herkese lazım. Susma sustukça sıra sana gelecek"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1495171/canan-kaftancioglu-kararina-tepkiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.