Canan Kaftancıoğlu CHP’deki Atatürkçüleri ayağa kaldırdı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk demek istemediğini belirterek sadece "Gazi Mustafa Kemal" demeyi tercih ettiğini söyledi. Kaftancıoğlu’nun açıklaması CHP’yi karıştırdı.
Büşra Bayrak
|
13 Eylül 2020, Pazar - 16:52
Canan Kaftancıoğlu CHP’deki Atatürkçüleri ayağa kaldırdı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin sinir uçlarıyla oynamaya devam ediyor.

İlk tartışmayı İmamoğlu ile yaşadı

Kaftancıoğlu, yerel seçim sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile “Başarı kimin?” polemiği yaşadı.

Kurultay'da Parti Meclisi seçimlerine müdahale etti

HDP’ye olan yakınlığını her fırsatta ortaya koyan Kaftancıoğlu, son kurultayda Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin üzerini çizdirdi.

Kadın Kolları yarışında yine sahnedeydi

Kaftancıoğlu, hemen sonrasında Kadın Kollar Başkanlığı yarışında, eski başkan Fatma Köse’nin sert tepkisine hedef oldu.

Fatma Köse, kadınları bölmekle suçladığı Kaftancıoğlu’nu “herkes haddini bilecek” sözleriyle  eleştirdi.

"Atatürk" ismini kullanmayı tercih etmediğini açıkladı

Parti içi tüm kavgaların odağındaki isim yine şaşırtmadı.

Kaftancıoğlu, CHP'nin 97. kuruluş yıldönümüne denk gelen 9 Eylül’de internet ortamında gerçekleştirilen Taksim Toplantıları'nın onur konuğu oldu.

Toplantıda sunum yapan ve katılımcıların sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu’nun üç kez “Gazi Mustafa Kemal” demesi dikkatlerden kaçmadı.

Bunun üzerine Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Uluç Gürkan, Kaftancıoğlu'na “Atatürk adını kullanmamak sizin tercihiniz mi?” sorusunu yöneltti.

Kaftancıoğlu bu soruyu, kişilerin isimlerinden söz ederken belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşı olduğunu dile getirerek cevapladı.

“Kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için Gazi Mustafa Kemal diyorum"

“Kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” diyen Kaftancıoğlu, yıllardır bu şekilde hareket ettiğinin altını çizdi.

Kaftancıoğlu, daha önce de “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını militer bulduğu için “Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız” demeyi tercih ettiğini söylemişti.

CHP'nin Atatürkçüleri ayağa kalktı

Canan Kaftancıoğlu'nun bu açıklamaları CHP'lilerin tepkisini çekti.

CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Ama unutma burası CHP. Kafası karışık olanlar iyi bilsin, bu partide 10 Aralık’tan önce 29 Ekim gelir. Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” paylaşımı yaptı.

Bir diğer İzmir milletvekili Atila Sertel de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, yüce önderimize dil uzatmaya kalkanlara karşı canımızı siper edeceğiz. Bu gerçektir. Ancak, “Atatürk” diyemeyen bir il başkanını da gereken ders verilmezse bu da bizim en büyük ayıbımızdır. Unutmayın, partimizin kurucusu yüce önderimizdir.” Sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Sosyal medyadan Canan Kaftancıoğlu'na tepki yağıyor

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "ATATÜRK zaferin adıdır" dedikten sonra Mihri Müşfik'in fırçasından Atatürk portresinin altına şu notu düştü: "Yedi düveli geldikleri gibi gönderen O'dur. 30 Ağustos Meydan Muharebesi'nin 99. yılı kutlu olsun. Ordular yenilir millet yenilmez. Çünkü hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O Satıh bütün vatandır. ATATÜRK- Mihri Müşfik'in fırçasından."

Özkan, ünlü ressamlar İbrahim çallı ve Feyhaman Duran'ın elinden çıkan Atatürk portrelerini paylaşarak Parti Meclisi'ne seçilememesinde rolü olduğu belirtilen Kaftancıoğlu'na göndermede bulundu.

CHP 25 ve 36. Dönem Trabzon milletvekili Haluk Pekşen ise, “Bütün kurucu liderler siyasal tarihte soyadlarıyla yer alırlar. Bu saygınlık kimsenin lütfuna bağlı değildir. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi, kurucusu ve liderini ismiyle anmak laubaliliği hiç kimsenin ne haddi ne de hakkıdır. ATATÜRK’e layık olmak da bir erdemdir.” açıklaması yaptı.

CHP 25 ve 26. Dönem Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt da, “M.Kemal’in Askeri” olmayı reddeden,ATATÜRK soyadı ile de sorunlu bir CHP İL BAŞKANI. !!!” ifadeleriyle tavrını ortaya koydu.

Gazeteci Barış Yarkadaş dasosyal medya hesabından "Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve partimiz CHP'nin kurucusudur. Adını her yerde ve her koşulda; onurla, gururla söyleriz. ATATÜRK'e bir kez daha saygı ve şükranımı sunuyor, "iki eseri"ne ve ismine her zaman sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyorum" dedi.

CHP’lilerin paylaşımlarında ATATÜRK ismini büyük harflerle yazması da tepkilerinin yansıması olarak sosyal medyaya yansıdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin alacağı tavır merak konusu oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/162977/canan-kaftancioglu-chpdeki-ataturkculeri-ayaga-kaldirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.