Lütfü Savaş: Bir süre sonra azınlığa düşeriz

Suriye sığınmacıların en çok yaşadığı şehirden biri olan Hatay'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sığınmacılarla ilgili bir an önce çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayarak, azınlığa düşeceğiz uyarısında bulundu.
Ankara Masası
|
17 Mayıs 2022, Salı - 09:22
Lütfü Savaş: Bir süre sonra azınlığa düşeriz

Suriyeli sığınmacıların nüfusa oranla en yoğun yaşadığı ikinci şehir olan Hatay  Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Savaş,  Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı ortaklarına seslenirken, sığınmacılar konusuna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Sığınmacılara sınırımızda harcanan paranın artık Suriye'nin içindeki koşulların düzeltilmesi için harcanması gerektiğini ifade eden Savaş " İktidar artık Şam rejimi ile köprü kurmalı. Hiç barışmayız dediğimiz her ülke ile barıştık. Suriye Müslüman bir ülke, Osmanlı döneminde topraklarımızdı, sebebini bile bilmediğimiz savaş nedeniyle iki devlet karşı karşıya kaldı. İktidar bu sorunu çözmeli. Kendi din kardeşlerimizle niye küsüz?" diye konuştu.

"Azınlığa düşeriz"

Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan Savaş  "Peki ya dönmezlerse?" sorusuna "Demografik olarak bir süre sonra azınlığa düşeriz. Türkiye en karanlık senaryoyu düşünerek önlem almalı" yanıtını verdi.

Hatay'ın referandumla Türkiye'ye katıldığını hatırlatan Savaş "Bir kopma yaşanma tehlikesi mi var?” sorusuna da "Hatay, Atatürk’ün emanetidir. En son kopacak yer Hatay’dır. Türkiye’nin bir karış toprağını kimse koparamaz ama uyanık olmak gerekir"dedi.

"Gettolar oluştu"

Savaş, Hatay'da son 5 yılda çiftçi sayısının 36 binden 9 bine düştüğünü belirterek, "Suriyeliler çiftçilik yapmaya başladı. Girdiler çok yükseldi, küçük çiftçiler topraklarını terk etti. Şehir merkezine göç etti. Gettolar oluştu" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1504161/lutfu-savas-bir-sure-sonra-azinliga-duseriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.