Yeniden Refah Partisi'nden Hüda-Par'a ziyaret

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Doğu ve Güneydoğu'daki 15 ilde yaptırdıkları anketlerde oy oranının yüzde 9 çıktığını söyledi.
Ankara Masası
|
17 Mayıs 2022, Salı - 13:05
Yeniden Refah Partisi'nden Hüda-Par'a ziyaret

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hüda-Par Genel Başkanı  Zekeriya Yapıcıoğlu'nu Ankara'daki genel merkezde ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından iki lider kameraların karşısına geçti. Toplantıda ekonomik sorunlar başta olmak üzer, memleket sorunlarının masaya yatırıldığı belirtildi. 

Zekeriya Yapıcıoğlu, Fatih Erbakan'ın kendilerine ekonomideki sorunların çözüme ilişkin bir rapor sunduğu aktardı.

"İttifakı değil memleket meselelerini görüştük"

Gazetecilerin "Üçüncü bir ittifak olur mu?" sorusuna Fatih Erbakan "Seçmenin sağ partiler olarak gördüğü partilerin üçüncü bir ittifak oluşturması halinde, bir sinerji oluşabileceğini, ciddi bir blok oluşturacaklarını ifade etmiştik. Ancak bugünkü Hüda-Par ziyaretimiz ittifak için değil, memleket meseleleri, çözüm önerileri, bakış açılarımız aktarmak için gerçekleştirdik. Görüşmemiz aynı zamanda Hüda-Par’ın bugüne kadar yaptığı çalışmalarından edindiği tecrübeler, Yenide Refah Partimizin Anadolu’daki Türkiye’deki çalışmalarından bilgi vermek şeklinde oldu" dedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu ise "Şu anda iki ittifak var ancak 27 partinin seçime katılma yeterliliği olduğu açıklandı. Bunların arasında 3. veya 4. İttifak olabilir. Fakat bizim an itibarıyla ittifak oluşturma çabamız yoktur." diye konuştu.

"Doğu ve Güneydoğu'da oy oranımız yüzde 9"

Ankara Masası muhabiri Ecem Çetin'in "Anketlerde Yeniden Refah Partisi’nin Doğu ve Güneydoğu’daki oy oranı nedir" sorusuna Erbakan "İstanbul’un 20 ilçesinde, Türkiye'nin 69 ilinde, Doğu ve Güneydoğu'da ise 15 ili kapsayan anketlerimiz oldu. Katılımcı sayısı da gayet yeterliydi. Doğu ve Güneydoğu’daki 15 ilde yüzde 9 oy, İstanbul’da yüzde 9,5 bir oy oranı aldığımızı gördük." şeklinde konuştu. Erbakan çalışmaları objektif olarak yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

Erbakan bir soru üzerine Kürtçe tiyatro ve konserlerin yasaklanmasının uygun olmadığı  görüşünde olduklarını aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1504668/yeniden-refah-partisinden-huda-para-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.