Ankara'da hafta boyunca 19 Mayıs coşkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Gençlik Haftası" kapsamında, bir dizi etkinlikte Başkentliler'i bir araya getiriyor. Bu kapsamda ilk etkinlik milli mücadele hikayesinin anlatıldığı Anadolu’nun Uyanışı Çakırım tiyatral gösterisi oldu.
Ecem Çetin
|
18 Mayıs 2022, Çarşamba - 09:41
Ankara'da hafta boyunca 19 Mayıs coşkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.   

Belediye,  "Gençlik Haftası"  çerçevesinde Başkentlileri etkinliklerde bir araya getiriyor.

Etkinliklerin ilki,  Gençlik Parkı Büyük Sahne’de "Anadolu’nun Uyanışı Çakırım" adlı tiyatral gösterisi ile başladı. Tiyatro gösterisinin ardından sanatçı Aysel Yakupoğlu konseri ile devam etti. 

"Milli Mücadele hikâyesi anlatacağız"

Başkentlileri Gençlik Haftası boyunca her gün çeşitli etkinliklerle buluşturacaklarını belirten ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 16 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle etkinliklerimizi başlatmış bulunuyoruz. Bu çerçevede ilk gün Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan bir ‘Milli Mücadele’ hikâyesi anlatacağız. İçerik olarak halk oyunları eşliğinde tiyatral bir gösteri olacak"   

Yönetmenliğini Hüseyin Yıldız’ın yaptığı ve Çakırım Dans Topluluğu’nun halk oyunlarıyla renk kattığı “Anadolu’nun Uyanışı Çakırım” adlı tiyatral gösteriyi izleyen Başkentliler duygu dolu anlar yaşadı.

Sanatçı Aysel Yakupoğlu da hafta boyunca devam edecek olan ‘Gençlik Haftası’ ücretsiz konser programları kapsamında sahne alarak, Başkentlilere adeta bayram coşkusu yaşattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1505412/ankarada-hafta-boyunca-19-mayis-coskusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.