Sincanlılar açık havada kitap okumanın keyfini çıkarıyor

Sincan Belediyesi, Abdurrahim Karakoç Millet Kıraathanesi ve Sincan Millet Kıraathanesi’nin bahçelerini açık hava kütüphanesine dönüştürdü.
Büşra Bayrak
|
08 Eylül 2020, Salı - 15:45
Sincanlılar açık havada kitap okumanın keyfini çıkarıyor

Sincan Belediyesi örnek bir projeye imza attı. Gençlere ve çocuklara yönelik projelere önem veren Sincan Belediyesi, kitap okuma alışkanlığının artırılması amacıyla kütüphaneler şehri Sincan’a iki “Açık Hava Kütüphanesi” kazandırdı.

Açık havada kitap okuma keyfi

Başta çocuklar olmak üzere pandemi sürecinde kapalı ortamlarda bulunmak istemeyenler açık hava kütüphanelerinde kitap okumanın hazzını yaşayabiliyor. Abdurrahim Karakoç Millet Kıraathanesi ile Sincan Halk Kütüphanesi ve Millet Kıraathanesi’nin bahçeleri, açık hava kütüphanesine dönüştürüldü. Buraları tercih eden vatandaşlar, binlerce kitap arasında istediğini seçerek kitap okuma keyfi yaşayabiliyor. Kütüphaneler, sabah 10.00’da açılıyor, akşam 22.00’a kadar hizmet veriyor.

 "Okuyan, araştıran bir nesil yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz "

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan hizmete giren açık hava kütüphanelerinin hayırlı olmasını diledi. Başkan Ercan, “Okuyan, araştıran bir nesil yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlk millet kıraathanemizi 2018 yılında Sincan'ımıza kazandırdığımızda çok güzel geri dönüşler aldık. Gençlerimiz, çocuklarımız kıraathanelerimizi kitap okumak, ders çalışmak için doldurdu. 4 kıraathanemiz Sincan'ımızda hizmet veriyor, yenisi için de çalışmalarımız devam ediyor. Hizmete açılan açık hava kütüphanelerimiz Sincan'ımıza farklı bir renk, farklı bir nefes getirdi. Tıpkı tüm kıraathanelerimizde olduğu gibi kütüphanelerimizi de dileyen herkes ziyaret edebilir, kitabını okuyabilir, fikir alışverişinde bulunabilir” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/150839/sincanlilar-acik-havada-kitap-okumanin-keyfini-cikariyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.