Abdullah Yasir Şahin: Türkiye'nin dijital parası için çalışıyoruz

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Türkiye'nin dijital parasını piyasaya sürmek için, çalışmalara başlandığını söyledi. Şahin, süre vermekten ise kaçındı.
Ankara Masası
|
19 Mayıs 2022, Perşembe - 14:38
Abdullah Yasir Şahin: Türkiye'nin dijital parası için çalışıyoruz

ATO Congresium'da gerçekleşen 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Ankara Masası canlı yayınına konuk oldu.

Fuarın çağın gerekliliklerini yakalamak ve kendi imkanlarımızı gözlemleme adına güzel hazırlandığını belirten Şahin, gençlere bu fuarı mutlaka gezmelerini tavsiye etti.

"Teknolojiyle var oluyoruz"

Darphane ve Damga Matbaası'nın teknolojiyle iç içe olduklarını belirten Şahin "Kurum olarak işimiz teknoloji. Paraların, altınların güvenlikli olarak basılması için teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Teknolojinin içerisindeyiz teknolojiyle var oluyoruz." dedi.

Türkiye'nin dijital parasını geliştirmek için çalışmalara başlandığını açıklayan Şahin zamanı geldiğine vatandaşlara bir takım duyuların yapılacağını bildirdi.

“Kısa sürede böyle bir gelişme bekleniyor mu?” sorusuna "Biz şuanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." yanıtını verdi.

" 555. yaşını kutluyor"

Darphane ve Damga Matbaası hakkında bilgiler paylaşan Şahin "Bizim bu yıl 555. yılımız. 555. yıldır, 1467’de Fatih Sultan Mehmet’tin ilk atın parasını bastığı dönemden beri, Darphane ve Damga Matbaası faaliyetlerine devam etmektedir. Merkezimiz İstanbul’da. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1508610/abdullah-yasir-sahin-turkiyenin-dijital-parasi-icin-calisiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.