Buğdayda 10 haftalık stok kaldı

Rusya-Ukrayna savaşı ve kuraklık gıda krizinin hızlanmasına neden olmaya devam ediyor.Daha önce defalarca uyarıda bulunan tarım analiz firması Gro Intelligence CEO'su Sara Menker, dünyanın 10 haftalık tüketime yetecek kadar buğday stokunun kaldığını söyledi.
Ankara Masası
|
20 Mayıs 2022, Cuma - 13:33
Buğdayda 10 haftalık stok kaldı

Uzmanlar gıda, tarım ve hayvancılığın öncelikli alan ilan edilmesi konusunda sık sık uyarılarda bulunurken,şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ve iklim değişikliği de küresel gıda arzını adeta çıkmaza soktu.

Rusya ve Ukrayna’ya yüzde 75’i aşan bir oranda bağımlı olan Türkiye'de buğday endişesini doğurdu. 

Savaşla birlikte iktidarın tarımda yürüttüğü politikaların başarısızlık sonucu da vatandaşa ödetildi. Ekmek fiyatlarında zamlar yaşandı.

Dünyada 10 haftalık buğday kaldı

Tüm dünyada küresel gıda krizi yaşanmaya başlandı.Tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre rezervlerde dünya tüketimine 10 hafta yetecek kadar buğday kaldı.Gıda krizinin kapıda olduğu yönünde uyarılar yapan Menker, büyüyen açlık tehdidi karşısında acilen önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde gıda güvenliği üzerine yapılan toplantıda konuşan CEO, bu oranın aslında yüzde 20’ye yakın olduğunu söylerken,“Bu döngüsel değil. Bu sismik bir kriz. Bu bir nesilde bir kez yaşanabilecek ve jeopolitik dönemi dramatik şekilde etkileyebilecek bir olay” değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1512258/bugdayda-10-haftalik-stok-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.