Bakanlıklar artan kiraları düşürmek için harekete geçiyor

Yurt genelinde artan kira fiyatlarını düşürmek için 3 bakanlık tarafından çalışmaların başlatıldığı, ilk seçeneğinin ise tavan fiyat uygulaması olacağı aktarıldı.
Ankara Masası
|
22 Mayıs 2022, Pazar - 18:23
Bakanlıklar artan kiraları düşürmek için harekete geçiyor

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve inşaat sektöründeki maliyetlerin dolar kurundaki  artışları nedeniyle  yükselmesi konut sıkıntısını ortaya çıkarırken, kira fiyatları da vatandaşların bütçelerini zorluyor.

Yurt genelinde kira fiyatları önceki senelere göre katlanırken, hükümetin yükselişi durdurmak için çalışmalara başladığı öğrenildi.

Tavan fiyat uygulaması

Sabah gazetesinin haberine göre üç bakanlık, tırmanışa geçen kira fiyatları için devreye giriyor. Serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına müdahale etmek için hükümetin masadaki ilk seçenek tavan fiyat uygulaması olacak.

"Yakın zamanda paylaşacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili "Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır" demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1520758/bakanliklar-artan-kiralari-dusurmek-icin-harekete-geciyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.