Bingöl'den Kanada'ya uzanan başarı hikayesi...

İş İnsanı Fesih Zeki Mert, Türkiye'de yabancıya konut satışının ekonomiye zarar verdiğini belirterek, satışına yasak getirilmesi gerektiğini söyledi. Ülkede bir fırsatçılık krizi olduğunu ifade eden Mert, bundan dolayı fiyatların yükseldiğini vurguladı.
Ecem Çetin
|
27 Haziran 2022, Pazartesi - 15:25
Bingöl'den Kanada'ya uzanan başarı hikayesi...

Bingöl'den Kanada'ya uzanan başarı hikayesinin kahramanı iş insanı Fesih Zeki Mert. 

Mert, Ankara Masası Gündem Özel'de Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Hayat hikayesini paylaşan Mert, girişimcilik öyküsünden, inşaat sektörüne kadar birçok konuyu anlattı. 

Mert, sektöre dair altın değerinde bilgileri paylaştı.

TOKİ'nin konut yapmasıyla fiyatların düşmeyeceğinden bahseden Mert, "Enflasyon , covid-19'dan sonra ortaya çıkan sonuçlar, Rusya-Ukrayna savaşı dünya için çok ağır." dedi. 

Türkiye'de fırsatçılık enflasyonu olduğundan bahseden Mert, fiyatların bu sebepten yükseldiğini söyledi. 

"Fırsatçılık enflasyonu var Türkiye'de"   

Mert, "Enflasyon resmi kaynaklarda yüzde 69-70 olabilir. Ama fırsatçılık enflasyonu var Türkiye'de. İnsanlar stokçuluk yaparak enflasyon, algı ile bir enflasyon yapıyor. İktidarın bu konuda nasıl bir çalışma var bilmiyorum. Bir enflasyon var zaten insanları eziyor. Bir de insanların fırsatçılık enflasyonu var. İnsanlar bunu fırsata çevirebiliyor. Bazı kesimlerin burada çok büyük paralar kazandığını görebiliyoruz. Fiyatlar bu fırsatçılar yüzünden artıyor. Bu birinci etkendir." ifadelerini kullandı 

"Fabrika kurmalı. Üretime katkısı olması gerekiyor"

Ekonominin güçlendirilmesi için Türkiye'nin dışarıdaki yatırımcıya ihtiyacı olduğunu ifade eden Mert"Yabancıya konut satışında iktidarın politikasının doğru olduğunu düşünmüyorum. Yabancıya daire satışı durdurulmalı. Biz eğer ekonomi olarak güçlenmek istiyorsak, dışarıdaki yatırımcıya ihtiyacımız var. İktidar bu konuda bu kesinlikle son vermeli. Fabrika kurmalı. Üretime katkısı olması gerekiyor. 1-52 milyon dolarını getir, bir fabrika kur. 20 kişiye iş alanı aç. Eğer böyle devam ederse ev fiyatları durdurulamaz. TOKİ tek başına da buna yetmeyecek. Şirketlerin bu konuda elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu şekilde devam edersek, hiç bir zaman alım gücümüzün olmayacağını bilmeliyiz. " şeklinde konuştu. 

"Yabancıya ev satışı yasaklanmalı"

Mert, daha sonra şu ifadeleri kullandı: 

 "Gelecek anlamda bir yatırım yap. Ev alarak sadece ekonomimize zarar veriyor. Ev alımı engellenmeli. 5-10 sene bir zaman koymalı. Fabrika kuracaksın, yatırım yapacaksın, iş alanları açacaksın. Ev alımı en az bir 5 yıl yasak getirilmeli her yabancıya"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1605108/bingolden-kanadaya-uzanan-basari-hikayesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.