Prof.Dr. Doğan Aydal: "Bağırıp çağırmadan TÜRGEV iddialarına cevap verilmeli"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, TÜRGEV üzerinden devam eden tartışmaya katıldı. Aydal, “Etrafta vatandaş konuşuyor, müteahhitler iş alabilmek için TÜRGEV' e bağışta bulunuyorlar. Bu doğru mu, değil mi?” diye sordu.
Ersin Küçükbarak
|
25 Mayıs 2022, Çarşamba - 15:58
Prof.Dr. Doğan Aydal: "Bağırıp çağırmadan TÜRGEV iddialarına cevap verilmeli"

Doğan Aydal, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Aydal, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, vakıflar üzerinden ABD’ye para aktarıldığı ve bunun bir kaçış planının parçası olduğu yönündeki iddilarını değerlendirirken “toplumda çok büyük beklenti oluşturup sadece 6 dakika gibi kısa sürede 3-5 cümle sarf etmenin beklentileri karşıladığını düşünmüyorum” dedi.

Doğan Aydal, “Cumhurbaşkanını tenkit edebiliriz ancak kaçacak şeklindeki cümleleri tercih etmiyoruz” şeklinde konuştu.

“İhale alabilmek için TÜRGEV’e bağış yapılıyorsa bu haraçtır”

Porf. Dr. Aydal şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanına bağlı bir vakıf aracılığı ile para ne kadar etiktir onu tartışıyoruz Hükümet yetkilileri şu cevabı vermelidir; Etrafta vatandaş konuşuyor, müteahhitler iş alabilmek için TÜRGEV' e bağışta bulunuyorlar. Bu doğru mu, değil mi? Orada cumhurbaşkanının oğlunun, kızının isimleri geçiyor diye oraya bağış mecburiyeti, haraca dönmüş demektir. Oraya yatırmazsanız, bu ihaleyi alamazsınız anlamını taşır . Bunu aklayacak olan iktidar partisidir.”

Maaşlardan TÜRGEV’e pay aktarılıyor iddiası

“ Eski bir bakan, 2-3-4-5 maaşları lafları ile ilgili ‘ Siz sanıyorsunuz ki, biz aldığımız yönetim kurullarından bu paraların hepsi bize gelmiyor.Biz daha o paraları almadan, yarısını bazen, bazen de yüzde 75'ini TÜRGEV' e otomatik aktarıyorlar’ dedi. Bu doğrudur demiyorum. Elimde bir ispat denilecek bir şey yok ama bu dahi hükümetin cevap vermesi gereken şeylerden biridir. Hükümet, devletteki bu yönetim kurullarını kişilere dağıtıp 3'er, 5'er TÜRGEV' e görünmez bir planda para aktarıyor mu, aktarmıyor mu? Bunu açığa çıkartacak olan, hükümetin bizatihi kendisidir.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, iddiların tamamının yanlış olabileceğini, ancak vatandaşın alın teri ile verilmiş vergi kullanlıyorsa cevap verme mecburiyeti olduğunu ifade etti.

“Bağırıp çağırmadan, tribünlere oynamadan ithamlara cevap verilmeli”

Eğer öğrenciler için Amerikan etkisinde kalmamaları amacıyla yurt yapılıyorsa bunun da izah edilmesi gerektiğine işaret eden Aydal şunları söyledi:

“Öğrenciye yurt yaptım dediğin yerde çok makul bir fiyat olmalı onlar gerçekten öğrenci olmalı sadece Türkler değil Müslüman kardeşlerimiz için de olmalı Ama bunun bir geliri de olmalı Gelirin sıfır olduğu ifade ediliyor Hükümete düşen görev nedir? Bunu ispat edebilmek değil mi? Ben hükümetimizden bu tür ithamlar karşısında hiç bağırıp çağırmadan tribünlere oynamadan çıkıp demeli ki kardeşim bunu mu itham ettin? Bizim belgelerimiz bunlar kalan öğrenci sayısı bu, ödedikleri para bu-Amerikan hukukunda o parayı ödemeleri gerekiyor bir de vergisi olmalı- işte belgelerimiz de bu demeliler.”

“Muhalefet liderine cevap vermek sayın Cumhurbaşkanına düşerdi”

“Yoksa bütün ekranlar onlara açık. Muhalefet lideri bir şey söylüyor. O bir şeyi ortadan kaldırmak bizatihi Sayın Cumhurbaşkanımıza düşerdi. Böyle bir şey yoktur ilgili belgeleri Sayın Kılıçdaroğlu’na ileteceğiz. Gönlünüz ferah olsun. Böyle bir şey biz yapmıyoruz demeliydi. Yanında Sayın Numan Kurtulmuş’un sayın sözcünün çıkıp da bağıra çağıra bir şeyler göstermesi falan çok bağırılıyorsa zaten insan şüphe duyuyor. Halbuki hükümet sakin olmalı böyle bir şey yoktur gerekçelerimiz şudur demeli . Müteahhitlerden para alıyorsunuz dendiğinde bütün para listelerini çıkartmalı . Bu yanlışı maalesef hükümet yapıyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1531107/profdr-dogan-aydal-bagirip-cagirmadan-turgev-iddialarina-cevap-verilmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.