Prof. Dr. Aydal: “Seçmenimiz açık açık(Ak Parti ile) beraber olmayın dedi”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, tabanlarının açık şekilde ‘Tayyip Erdoğan ile beraber olmayın’ mesajı verdiğini belirterek, “ ‘Sakın ha’nın da ötesinde beraber olursanız oy vermeyiz diyorlar” şeklinde konuştu.
Ersin Küçükbarak
|
25 Mayıs 2022, Çarşamba - 17:38
Prof. Dr. Aydal: “Seçmenimiz açık açık(Ak Parti ile) beraber olmayın dedi”

Prof. Dr. Doğan Aydal,  Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Yeniden Refah partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, tabandan çok tepki olduğu ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Tayyip Erdoğan’ı destelemekten vazgeçtikleri yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine kamuoyunda havuz medyasının da yanıltmasıyla bir yanlış anlama oluştuğunu aktardı.

Aydal, Fatih Erbakan'ın hiç bir zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık bir destek vermediğini, sözlerinin bir kısmının cımbızlandığını dile getirdi.   

“Recep Tayyip Erdoğan ile yan yana gelme şansımız yoktur”

Erbakan'ın Erdoğan'a destek gibi sunulan ifadelerinin zaten açık bir destekten daha çok, yerine getirilmesi neredeyse imkansız şartlara bağlı olduğuna dikkati çeken  Aydal şunları söyledi: 

“Sayın Erbakan 2. Tura kalındığında Tayyip beyi destekleriz ama diye başlayan cümleleri var. O amalarda biraz evvel söylediğim güçler farklılıkları, parlamenter sistemin güçlendirilmesi, yardımcısının seçiliyor olması dahil olmak üzere bir çok amamız vardı. Ve son cümlesi de şu idi. Bütün bunlar denk bütçe yapılacak, havuz sistemi getirilecek filan gibi bir çok şey saydı bütün bunların sonunda da bir cümle kullanmıştı. Bunları yapma ihtimali yüzde 1’in altında olduğuna göre bizim Recep Tayyip Erdoğan beyefendiyle yan yana gelme şansımız yoktur cümlesi. Ama havuz medyası sadece o üsttekini kesti . Ama biz nereye gittiysek benim bütün sosyal medya dahil olmak üzere herkes o ilk cümleyi aldılar hakikaten söylemedik cümle bırakmadılar”

“Ak Parti ile beraber olursanız oy vermeyiz diyorlar”

Prof.Dr. Aydal, “Yeniden Refah seçmeni size ne dedi?” şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:

“Açık açık beraber olmayın dedi. ‘Sakın ha’ nın da ötesinde beraber olursanız oy vermeyiz diyorlar. 81 vilayet, 900 küsur ilçede teşkilatımız var Değerli başkanımızın bir karşılığı var. Bunu istediği kadar havuz medyası görmesin 2-3 gezisine ben de katıldım. Genellikle Genel Başkan Yardımcıları herkes başka illere gidiyor bir iki kişi hariç Birkaç toplantısına ben de katılmıştım. Emin olun mübalağa için söylemiyorum. Araçların kuyruğu 10 kilometreyi geçiyordu. Şehre girdik bir tek caddede bir buçuk saatte ilerleyemedik. Biz karşılığımızı görüyoruz. İktidarın havuz medyası yazmasa da görüyoruz. Ama bu vatandaş o sebeple devamını okumadığı  için o söylemlerin diyor ki bize size oy vermeyiz. Dolayısıyla değerli başkanımızın da açık açık ifadesinin altında yatan sanırım odur. Hatta bir ara o cümlenin altında batmakta olan Titanik ile niye yan yana gelelim diye cümlesi de vardır Fatih Erbakan beyefendinin.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1531283/prof-dr-aydal-secmenimiz-acik-acikak-parti-ile-beraber-olmayin-dedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.