İsveç'in Başbakanı Andersson: Para ya da silah göndermiyoruz

Türkiye'nin terör örgütüne yardım etmekle suçladığı İsveç'in Başbakanı Magdalena Andersson, ülkesinin terör örgütlerine para ya da silah göndermediğini söyledi.
Ankara Masası
|
25 Mayıs 2022, Çarşamba - 16:06
İsveç'in Başbakanı Andersson: Para ya da silah göndermiyoruz

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusunu Türkiye, terör örgütüne destek verdikleri gerekçesiyle reddetti. Sorunun giderilmesi için iki ülkeden heyet ülkemize geldi.

Heyetler arası görüşmeler sürerken İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, bugün Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile Stockholm’de düzenledikleri ortak basın toplantısında iddialara yanıt verdi.

Türkiye ile yaşanan anlaşmazlığa ilişkin Andersson,"Türkiye ile görüşmeler şu anda sürüyor. Bu görüşmelerin devam etmesini bekliyoruz" dedi.

"Listeyi inceleyeceğiz"

Andersson, Türkiye'de olan diplomatların kendilerine getirecekleri talep listesini beklediklerini aktararak "Bu listeyi inceleyip tartışacağız. Medyadaki haberlerde ve diğer yerlerden yapılan açıklamalarda belirsiz olan şeyleri açıklığa kavuşturacağız" diye konuştu.

"Para ya da silah göndermiyoruz"

İsveç’in mali yardımlarının nereye gönderildiği ve silah satışlarıyla ilgili bilgilerin bu listeye dahil olduğuna işaret eden Andersson, "Kesinlikle terör örgütlerine para ya da silah göndermiyoruz" şeklinde konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1531138/isvecin-basbakani-andersson-para-ya-da-silah-gondermiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.