İstifasının ardından ABB'yi hedef alan başdanışman kim?

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Mansur Yavaş'ın baş danışmanlarından biri, yönetime yolsuzluk ve rüşvet suçlaması yaptı, ardından istifa etti.
Ankara Masası
|
18 Mayıs 2022, Çarşamba - 23:26
İstifasının ardından ABB'yi hedef alan başdanışman kim?

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, A Haber'de Melih Altınok'un sorularını cevapladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mansur Yavaş hakkında çarpıcı iddiaları gündeme taşıdı.

Köse, ABB'de usulsüzlük yapıldığını belirtti. Bu durumu, bir dönem Yavaş'ın baş danışmanlığını yapan ismin de itiraf ettiğini söyledi. O kişinin bu itirafın ardından baş danışmanlık görevinden istifa ettiğini belirten Köse; "Mansur Yavaş'ın yakın bir baş danışmanı var. Burada da Servetçiler diye anlattığımız grubun başında. Bu şahıs aynı zamanda bir köşe yazarı. Bir yazı yazdı. Bir kahraman polisi anlatıyor yazıda... 'Haram havuzları var' diyor. 'Rüşvetler dönüyor, haraç ve yolsuzluklar var' diyor. Bir ülkeden bahsetse ismini söyler. Bu bahsettiği yer Ankara Büyükşehir Belediyesi. Söylediklerinin muhatabı da Mansur Yavaş. Kendi adamı O'nu eleştiriyor. O tarihte bir görevi vardı istifa etti. Mansur Yavaş o günden bu yana hiçbir şey söylemedi." ifadelerini kullandı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin iddiaları bununla sınırlı değildi. Kooperatif konusunda da önemli bir iddiada bulundu; "Bir tane kooperatif var. Sahibi Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan birinin eşi. Ve 250'ye yakın ürünü kendi üretmediği halde Büyükşehir'e satıyor. İhale falan da yok ortada." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin anti demokratik ve paralel bir yapı tarafından yönetildiğini belirten Murat Köse, rüşvet ve yolsuzluklara karşı sesini çıkaran bürokratların tehdit ve şantajla susturulduğunu da söyledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1507030/istifasinin-ardindan-abbyi-hedef-alan-basdanisman-kim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.