Dünya Sağlık Örgütünden endişe verici açıklama

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği hastalığının genelde görülmediği 23 ülkede tespit edildiğini duyurarak, risk açıklaması yaptı.
Onur Çetinkaya
|
30 Mayıs 2022, Pazartesi - 09:11
Dünya Sağlık Örgütünden endişe verici açıklama

2020'de başlayan ve halen etkisini sürdüren corona virüs salgını ile mücadele tüm dünyada devam ederken son günlerde artan vaka ile hayatımıza giren maymun çiçeği hastalığı endişe yaratıyor.

Afrika'da ortaya çıkan hastalık hızla Avrupa ülkelerine de sıçradı.Şimdiye kadar 23 ülkede görülen virüs 257 vaka ve 120 şüpheli vaka olarak tespit edildi.

DSÖ'den endişelendiren açıklama

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, salgının yayılmasının risk yarattığını duyurdu.

Yapılan açıklamada,“Eğer virüs kendini insan patojen olarak oluşturup, çocuklar veya bağışıklık sistemi zayıf olanlara sıçrarsa büyük bir risk yaratabilir” denildi.

Ölümcül olabilir

İlk olarak 1970'lerde Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde insanlarda görülen virüs, son 10 yılda Afrika’nın batısında büyük artış gösterdi.Çiçek hastalığı ile aynı virüs ailesinden gelen maymun çiçeği virüsü, daha az ölümcül olsa da iki türünden biri olan Kongo varyantında ölüm oranı yüzde 10'u bulabiliyor.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1537557/dunya-saglik-orgutunden-endise-verici-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.