Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davasında karar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'taki linç girişimi davasının duruşması bugün görüldü.
Onur Çetinkaya
|
31 Mayıs 2022, Salı - 13:04
Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davasında karar

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e “Basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sarıgün, “Suç işlemeye tahrikten” ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP'den karara tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, karardan sonra yaptığı açıklamada, "Bu linç girişimi planlı bir şekilde öldürmeye teşebbüstür.Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Yani istinafa gitmek mümkün değil,Adalet istiyoruz'' dedi.

Ekrem İmamoğlu'da  Kılıçdaroğlu'na linç davasında verilen karara tepki gösterdi.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Bir yanda bir söz, bir tweet yüzünden açılan, ağır cezalar istenen davalar diğer yandan ana muhalefet partisinin genel başkanını linç eden, hayatına kastetmeye yeltenen kişilere verilen komik cezalar. Hangi hukuk, hangi adalet, hangi vicdan?" ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

22 Nisan 2019’da Ankara’nın Çubuk ilçesinde sözleşmeli er Yener Kırıkçı'nın cenazesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada linç girişimine uğramıştı. Osman Sarıgün adlı bir şahıs, CHP Lideri'ne yumruk atmıştı.Kılıçdaroğlu ve yanındaki milletvekilleri önce bir eve sığınmış, daha sonra zırhlı araçla köyden çıkarılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1543826/kilicdarogluna-linc-girisimi-davasinda-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.