İtalya’da 2. dönem başladı

Ankara Masası
|
18 Mayıs 2020, Pazartesi - 17:05
İtalya’da 2. dönem başladı

Yeni tip koronavirüsün en çok etkili oluğu ülkelerden İtalya, 2 ayı aşkın sürenin ardından bugün kademeli normale dönüş planın hayata geçirdi. Ülkede ibadethaneler, mağazalar, müzeler ve pek çok iş yeri yeniden açıldı. 

İtalya, Başbakan GiuseppeConte’nin daha önce "Virüsle birlikte yaşanılacak dönem" olarak tanımladığı "2. Aşama"nın yeni dönemine geçildi.

Başbakan Conte’nin dün imzaladığı son kararname çerçevesinde, Kovid-19 salgınına karşı getirilen sıkı tedbirler, bugün itibarıyla biraz daha gevşetildi.

Mağazalar, restoranlar, müzeler, kuaförler ve kilise, cami, sinagog gibi ibadethaneler de sosyal mesafe ve hijyen koşulları çerçevesinde giriş-çıkışlar düzenlenerek yeniden açıldı.

Ayrıca son kararnameyle sokağa çıkış kısıtlamaları ve izin belgesi uygulamasına da son verilirken, bölge içinde seyahate izin çıktı. Ülke içinde bölgeler arası seyahate ise 3 Haziran’dan sonra izin verilecek.

Başkent caddeleri hareketlendi

Roma'da ünlü mağazaların bulunduğu ViadeiCondotti Caddesi'nde, yeniden açılış hareketliliği ve bazı müşterilerin mağazalara ilk giren olmak için sabah saatlerinde sıra oluşturması dikkati çekti.

Bu arada, İtalya ile beraber salgına karşı alınan önlemleri uygulayan Roma’ya komşu Vatikan'da da ünlü Aziz Petrus Bazilikası, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un yönettiği ayinle yeniden kapılarını açtı.

Kovid-19 salgının eski kıtada ilk etkilediği İtalya’da, 21 Şubat'tan bugüne kadar 31 bin 908 kişi hayatını kaybetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/15446/italyada-2-donem-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.