Mustafa Hasgül: Görünce gözlerime inanamadım

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül, Panora Kavşağı'nda çalışmaların çok yavaş ilerlediğini söyledi. Hasgül, çalışmaların firmaya verilmesine rağmen hafriyatların ise belediye araçlarıyla taşındığını iddia etti.
Ecem Çetin
|
01 Haziran 2022, Çarşamba - 12:14
Mustafa Hasgül: Görünce gözlerime inanamadım

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül, Ankara Masası Arka Plan programında gazeteci Ersin Küçükbarak'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Hasgül, ABB tarafından ihalesi Aralık 2020'de yüklenici firmaya yer verilen, bu yılın mart ayında tamamlanacağı duyurulan Turan Güneş Bulvarı TRT Kavşağı'nda devam eden inşaat çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Küçükbarak'ın, "Büyükşehir Belediyesi yeterince hızlı davranmadı mı?" sorusuna, Hasgül "Bu konuda hız kelimesini ayrı tutmak lazım. Hızla ilgili bir şey yapılmıyor. Mansur beyin soyadına yakışır bir çalışma sergileniyor burada. Oldukça yavaşlar. Bizim alışagelmiş olduğumuz, çalışma sistemi maalesef yok" yanıtını verdi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, afişlerle, bilgilendirme panolarıyla vatandaşı kandırdığını belirten Hasgül, akşam saatlerinden sonra herhangi bir çalışmanın olmadığını aktardı. 

"Ne bir çalışan, ne bir faaliyet hiç bir şey yok"

Kavşaktaki çalışmalara ilişkin "Her şey birbirine karışmış vaziyette. İnşaat tabelasını da bizim zorumuzla taktılar." diye Hasgül "Ocak ayında 150 gün işin süresi yazıyordu. Martın ortalarına doğru bitmesi gerekiyordu. Hangi aydayız daha çile devam ediyor. Çok üzücü, gerçekten çok üzülerek söylüyorum. 24 saat esasına göre çalışmalarımıza devam ediyoruz diyorlar; Ben de Çankayalı vatandaşlarıma soruyorum. Saat 5-6 'dan sonra gece gitsinler, Panora'nın orada TRT'nin önündeki kavşakta bir çalışma var mı, yok mu? Onlarca kamyon var. Bunlar gündeme gelince, basının ilgisini çektiği zaman bir tane aracı ışıklarını yakarak çalıştırıyor. Onun dışında ne bir çalışan, ne bir faaliyet hiç bir şey yok." dedi. 

"İnanılmaz bir beceriksizlik söz konusu"

Hasgül projenin bir firma tarafından yürütüldüğünü ancak hafriyat işinin belediyenin araçları tarafından yapıldığını öne sürerek;

"Geçen aylarda bir vatandaşımız, başkanım burayı belediye mi yapıyor? Firma mı? diye sorudu. Firma yapıyor, tabelası var dedim. Şantiyesini kurmuş, orada çalışıyorlar. Dedi ki o zaman burada belediyenin araçları çalışıyor. Ben inanamadım ilk önce, "olur mu öyle şey" dedim. Başkanım "belirli bir saatte çalışıyorlar" dedi. Ben de gittim baktım, gözlerime inanamadım. Bütün büyükşehir belediyesinin araçları orada, kepçeler orada. İşi özel firmaya vermişler, fakat hafriyat işini belediyenin kamyonları iş makineleri ile yapıyorlar. Bizim vergimiz ile bunlar olmuyor mu? İşi veriyorsan, ihalesini yapıyorsan doğru düzgün ihalesini yap, vatandaşa da şu konular bize ait, şu konular firmaya ait açıklaması yap İnanılmaz bir beceriksizlik söz konusu."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1545866/mustafa-hasgul-gorunce-gozlerime-inanamadim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.