Başkentliler yeni parkına kavuşmak için gün sayıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 'Yeşilin Başkenti' projesi kapsamında, Yenimahalle'de haziran ayı içerisinde yeni bir park Başkentlilerle buluşacak.
Ecem Çetin
|
02 Haziran 2022, Perşembe - 11:39
Başkentliler yeni parkına kavuşmak için gün sayıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te yeşil alan sayısını artırmak amacıyla kentin birçok noktasında yeni park projelerinin yapımına hız verdi.

ABB  Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, tarafından çalışmaları devam eden  Yenimahalle Turgut Özal Mahallesi 2278. Sokak’ta yer alacak  12 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni park projesinde sona gelindi.

Ebrar Camisinin yanında yer alan ve çok sayıda konutun yer aldığı alandaki parkta, modern çocuk oyun alanları, seyir terasları, açık hava sineması ve tematik bahçeler bulunuyor.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni park alanının haziran ayı içinde hizmete açılacağını şu sözlerle müjdeledi:

"Yeşilin Başkenti bir inancın, evlatlarımıza, torunlarımıza temiz bir nefes miras bırakma mücadelesinin hikâyesidir. Yenimahalle’de yaklaşık 12 bin metrekarelik alana inşa edeceğimiz parkımız açık hava sineması, tematik bahçeler ve oyun alanlarıyla bu ay hizmetinizde olacak."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1548894/baskentliler-yeni-parkina-kavusmak-icin-gun-sayiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.