3600 ek göstergenin ardından sıra EYT'de

3600 ek gösterge çalışmalarının ardından EYT'lilerle ilgili adımların atılması bekleniyor. Çalışmaların seçim öncesi tamamlanması ve aralıkta Meclis'e gelmesinin planladığı öğrenildi.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 09:56
3600 ek göstergenin ardından sıra EYT'de

3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlanmasının ardından gözler Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) yönelik yapılacak düzenlemeye çevrildi.

Milyonlarca kişi yakından ilgilendiren EYT ile ilgili adımların seçim öncesi atılması bekleniyor. Çalışmaların aralık ayında Meclis'e getirileceği ifade edildi.

" Adım adım dosyaları açıyoruz"

Daha önceki açıklamasında 3600 ek göstergenin ardından EY'lilerle ilgili çalışmaların yapılacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Sözleşmeli personel meselesi EYT meselesi var. Bunların hepsi dosya dosya hepsi önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz, çözüme ulaştığımız anda da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Emekçilerimizi, çalışanlarımız endişe etmesinler. Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında korumak." ifadelerini kullanmıştı.

5 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas da bugünkü yazısında EYT'lilere ilişkin çalışmaların sırası geldiği belirtilirken "Hükümet sözünü tuttu ve 3600 ek gösterge konusunda beklentinin üzerinde düzenlemeye imza attı. Dahası, ek göstergesi olmayan memurları da kapsayan bir düzenleme yolda. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Melih Altınok'un A Haber'de yayınlanan programında bir de müjde verdi. "Emeklilikte yaşa takılanlar"la (EYT) ilgili bir düzenleme de yolda. Aileleriyle birlikte 5 milyon kişiyi yakından ilgilendiren bu EYT düzenlemesi, mağdurlar için bir müjde olacak. İktidar seçimlere doğru sabit gelirlilerin sorunlarını birer birer hallediyor. Dünyayı kasıp kavuran bu yüksek enflasyon ortamında dar gelirliye nefes aldırmak bence de en doğrusu." diye yazdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1560058/3600-ek-gostergenin-ardindan-sira-eytde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.