İYİ Parti, Halil İbrahim Oral'ı disiplin kuruluna sevk etti

İYİ Partili İbrahim Halil Oral, Parti Grup Disiplin Kuruluna sevk edildi.
Onur Çetinkaya
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 14:49
İYİ Parti, Halil İbrahim Oral'ı disiplin kuruluna sevk etti

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamaları nedeniyle TBMM Parti Grup Disiplin Kuruluna sevk edildi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanlığından yapılan açıklamada, Oral'ın bir sosyal medya kanalında yaptığı vatandaşların inançları ve değerlerine ilişkin açıklamaları sebebiyle parti tüzüğü ve TBMM Grup İç Yönetmeliği uyarınca Parti Grup Disiplin Kuruluna sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

Ne olmuştu? 

Ankara Masası'nda Fatih Atik'e konuşan İbrahim Halil Oral, Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Alevi olmasını gündeme getirdi. Oral açıklamasında, "İslam dininin bütün mezheplerini, bütün inananları eşit görüyorum. Çünkü, dinim bana öyle davranmayı hitap eder. İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır derler. Aleviler bizim kardeşimizdir. Bin yıldır Aleviler ve Kürtlerle ile beraber yaşarız. Aleviler bizim kardeşimizdir ama bir ayet var ‘İnsanların akıllarına nispetle, bilgilerine nispetle, bilgi düzeylerine nispetle hitap ediniz.’ Yani  Alevi olması benim açımdan bir engel değil. Çünkü ben tanıyorum. Ben ilkelerini biliyorum. Ama Türk toplumu açısından, Sünni diyeceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir." ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1563419/iyi-parti-halil-ibrahim-orali-disiplin-kuruluna-sevk-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.