Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alevi" tartışmalarında Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin "Alevi olması Sünni kesim için endişedir" sözleriyle başlayan tartışmalara dahil oldu. Erdoğan "Bu ülkede kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz. Senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 17:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alevi" tartışmalarında Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın gündem olan sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oral'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında "Benim için değil ama Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması Sünni kesim için endişedir" sözleri ne ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan kimsenin kimliğinden dolayı ötekileştirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. 

Erdoğan, "Kimliğinden dolayı biri sana aba altından sopa gösteriyorsa, onun da çaresi var. Ak Parti Türkiye'si herkesin eşit vatandaşlığını garanti altına almış bir ülkedir. Bu ülkede kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz" dedi.

"Yeter ki sen aday"

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

"Nasıl 85 milyonun hakkını ve hukukunu gerektiğinde canımız pahasına koruyorsak, ana muhalefet partisinin genel başkanın hakkını üç beş kendini bilmeze, üç beş marjinal tetikçiye evelallah çiğnetmeyiz. Yeter ki sen harbi ol, sen hasbi ol, sen dürüst ol, sen açık ol. Senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal. Hiçbir vatandaşımızın hayallerine ket vurulmasına müsaade etmeyiz, yeter ki sen aday ol" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu? 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan İbrahim Halil Oral, "İslam dininin bütün mezheplerini, bütün inananları eşit görüyorum. Çünkü, dinim bana öyle davranmayı hitap eder. İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır derler. Aleviler bizim kardeşimizdir. Bin yıldır Aleviler ve Kürtlerle ile beraber yaşarız. Aleviler bizim kardeşimizdir ama bir ayet var ‘İnsanların akıllarına nispetle, bilgilerine nispetle, bilgi düzeylerine nispetle hitap ediniz.’ Yani  Alevi olması benim açımdan bir engel değil. Çünkü ben tanıyorum. Ben ilkelerini biliyorum. Ama Türk toplumu açısından, Sünni diyeceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir." ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1563741/cumhurbaskani-erdogan-alevi-tartismalarinda-kemal-kilicdarogluna-sahip-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.