Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın ve sel felaketinde muhalefetin destek vermediğini belirtirken "Söylemeye gönlüm razı olmuyor ama biz ne zaman bir ve beraber olacağız. Hep bir açık mı aranacak?" dedi.
Ankara Masası
|
18 Ağustos 2021, Çarşamba - 22:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, muhalefeti felaketlerle mücadelede destek vermemekle eleştirirken "Söylemeye gönlüm razı olmuyor ama söylemem lazım. Biz ne zaman bir ve beraber olacağız?" diye sordu.

Muhalefetin sürekli bir açık arama derdinde olduğunu belirten Erdoğan "Sel ve yangın afetleri yaşadık. Bakanlarımız bölgede çalışmalarını yürüttü. Benim şimdi söylemeye gönlüm varmıyor ama biz ne zaman birlik ve beraber olacağız. Sürekli bir açık arama çabası var. Sürekli bir eleştiri içerisindeler. Bizim bugünlerde bir ve beraber olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi;

Sel felaketi

Bozkurt'ta daha önce görülmemiş yağış düştü. Şu anda sel bölgesinde 10 binden fazla personel, 22 helikopter, binin üzerinde araç, binin üzerinde iş makinesi, bir İHA, bir sahil güvenlik korveti, 18 itfaiye aracı, 83 ambulansla bu çalışmalar yürütülüyor. 

Altyapının yeniden ayağa kaldırılması için ilgili kurumlarımız aralıksız çalışıyor. 

Elektrik kesilen köylere havadan jeneratör ulaştırarak elektrik verdik. Bölgeye 73 milyon TL ödenek gönderildi.  TSK bölgeye seyyar köprü kurdu.


Vatandaşlarımızı çatılardan kurtaran kahramanlara çok çok teşekkür ediyorum.

(AFAD'ın sel bölgesine yardım kampanyası) Yarın kabine toplantımız var. Kabine üyelerimiz de yarın bağışta bulunacaklar.

Küresel iklim politikası

Böyle bir şey olduğu zaman AFAD zaten devreye giriyor. Biz tabiatta ilahi bir denge olduğuna inanırız. Bu denge ne kadar tahrip edilirse, doğal afetlerin yıkıcılığı da o derece artacaktır. Dere yatağında akar. Siz bu yatağı değiştirmeye kalkarsanız, o yatak sizden intikamını eninde sonunda alır. Kastamonu'da gördük, Rize'de aynı şeyi gördük. Tabiat için rahmet olan yağmur bozulan dengeyle felakete dönüşebiliyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/962437/cumhurbaskani-erdogandan-muhalefete-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.