Mamak'ta yaz kursları başlıyor

Türk İslam Sanatları Merkezi, Musiki Muallim Mektebi, Aile Merkezleri ve spor kulüpleri, yüzlerce kursla Mamaklılar için kapılarını açıyor.
Ankara Masası
|
10 Haziran 2022, Cuma - 09:38
Mamak'ta yaz kursları başlıyor

Mamak Belediyesi'nde yaz kursları başlıyor. Türk İslam Sanatları Merkezi, Musiki Muallim Mektebi, Aile Merkezleri ve spor kulüpleri, yüzlerce kursla Mamaklıları bekliyor.

TİSAM geleneksel sanatları yaşatmaya devam ediyor…

Mamak Belediyesi Türk İslam Sanatları Merkezi’nde açılacak tezhip, minyatür, ebru, hat, kalemişi, çini kursları ile Türk-İslam medeniyetinin önemli sanatları Mamak’ta yaşatılacak.

Tarihi Musiki Muallim Mektebi’nde yaz kursları

Türkiye’nin ilk konservatuarı Musiki Muallim Mektebi de yaz kurslarıyla 7’den 70’e eğitim için hazır… Müziğe gönül verenler, çocuklarına müzik eğitimi aldırmak isteyenler Musiki Muallim Mektebi’nin yolunu tutuyor. Bağlama, gitar, ney, keman, kanun, piyono, ud ve daha pek çok müzik kursu Musiki Muallim Mektebi’nde açılıyor. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği korosu da Mamaklıları bekliyor.

Ayrıca Musiki Muallim Mektebi’nde halk dansları, bale, tiyatro gibi sahne sanatları eğitimi de alınabilecek.

Aile Merkezleri yaz döneminde de hanımların hizmetinde

Aile merkezlerinde düzenlenen kurslarda Mamaklı hanımlar hem öğreniyor hem eğleniyorlar. Kış dönemini dolu dolu geçiren aile merkezleri yaz döneminde de açılan kurslarla eğitim vermeye devam ediyor. 7’den 70’e kurs imkanı tanınan aile merkezlerinde 60 ayrı branşta kurs açılıyor. Açılan kurslarla kişisel gelişim, hobi kazandırma ve meslek edindirme amaçlanıyor.

Mamak Belediyesi Spor kursları ile de hizmetinizde

Bugüne kadar Mamak Belediyesi spor kulüplerinde yaz sezonunda açılan kurslarda 16 bin 545 çocuk hizmet aldı. 7-16 yaş grubu için açılan kurslarda basketbol, futbol, hentbol, voleybol, dövüş sanatları başta olmak üzere 18 farklı branşta eğitim alınıyor. Çocuklar yaz tatillerini dolu dolu geçiriyor.

Spor kurslarının kayıtları 13 Haziran’da başlıyor. Diğer yaz kurslarına kayıt için ise maya.mamak.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz…

“Gençlerimiz en az bir spor dalında lisanslı olmalı”

Mamak Belediye başkanı Murat Köse, “İstiyoruz ki gençlerimiz en az bir spor dalında lisanslı olsun. Bu çerçevede de ilçemizde spor çeşitliliğini artırmaya ve yatırımlarımızı bu doğrultuda yapmaya devam ediyoruz. Ben çocuklarımızı gençlerimizi yaz tatilini iyi değerlendirmek, keşfedilmemiş yeteneklerini gün yüzüne çıkarmak, kültürel ve sosyal alanda gelişmelerine katkıda bulunmak, hem eğlenip hem öğrenmek için kurslarımıza davet ediyorum” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1564336/mamakta-yaz-kurslari-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.