HDP, teröristbaşı Abdullah Öcalan için yürüyüş yapacak

HDP, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan için 12 Haziran Pazar günü yapacağı "Gemlik Yürüyüşü"nün hazırlıklarını sürdürüyor. HDP Sözcüsü Ebru Günay, İmralı'nın kapatılması, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin son bulması gerektiğini belirterek, Gemlik Yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.
Mevlüt Peker
|
10 Haziran 2022, Cuma - 11:30
HDP, teröristbaşı Abdullah Öcalan için yürüyüş yapacak

HDP, 23 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan bölücü ve hain terör örgütü PKK'nın elebaşı, bebek katili terörist Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için söylem ve eylemlerini sürdürüyor.

En son 12 Haziran Pazar günü "Abdullah Öcalan'a özgürlük" istemiyle yürüyüş yapmaya hazırlanan HDP, teröristbaşının salıverilmesi için PKK sempatizanlarına "Gemlik Yürüyüşü"ne katılma çağrısı yaptı.

Ebru Günay: İmralı tecrit sistemi ortadan kaldırılmalı

Ağırlaştırılmış müebbet infazına karşı olduklarına vurgu yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Ölünceye kadar hapislik biçimindeki ağırlaştırılmış müebbet infaz rejimi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tavsiyeleri doğrultusunda sona erdirilmelidir." dedi.

"Tecrit sistemi" olarak tanımladığı İmralı Hapishanesi'nin kapatılması gerektiğini söyleyen Ebru Günay, sözde Kürt sorununun demokratik çözümünün, toplumsal ayrışma yaratan sorunlara eşit ve ortak yaşam temelinde yaklaşılması gerektiğini savundu.

Türkiye için toplumsal adalet ve ekonomik refah hedefi bulunan bir toplumsal barış projesinin uygulamaya konulması gerektiğini söyleyen Ebru Günay, tecrit politikalarının ülkede meydana getirdiği etkilerine itiraz ettiklerini ve bu itirazı dile getirmek amacıyla 12 Haziran Pazar günü yürüyüş düzenleyeceklerini bildirdi.

Yürüyüşün ismini "Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyüş" olarak açıklayan Ebru Günay, tüm halkı ve tüm demokratik kamuoyunu bu yürüyüşe katılmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1564867/hdp-teroristbasi-abdullah-ocalan-icin-yuruyus-yapacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.