Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırgana 7 ay sonra tahliye

İstanbul'da metroda elinde bıçakla tehditler savurduğu gerekçesiyle hakkında 18 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Emrah Yılmaz,7 ay sonra tahliye oldu.
Onur Çetinkaya
|
10 Haziran 2022, Cuma - 12:45
Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırgana 7 ay sonra tahliye

Olay, Kadıköy-Tavşantepe metrosunda yaşanmıştı.

İddiaya göre Emrah Yılmaz,tartıştığı kadın ile annesine bıçak çekerek tehdit ve hakaretler savurmuş ardından da tutuklanmıştı.

Metro saldırganının duruşması görüldü

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Emrah Yılmaz, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle bağlandı.

Duruşmada hakim, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Tahliye oldu 

Duruşma savcısı, Emrah Yılmaz'ın 25 Kasım 2021 tarihinden bu zamana tutuklu bulunduğunu ve Ulusal Krimal tarafından hazırlanması beklenen raporun halen mahkemeye ulaşmadığını belirterek sanığın tahliyesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin çoğunun toplanmış olması sadece dosyada kamera incelemesi yaptırılacağı hususunun kaldığını dikkate alarak Emrah Yılmaz'ın tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, Emrah Yılmaz hakkında haftada iki gün imza ve yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirlerini uyguladı. Beklenen raporların gelmediğini dikkate alan mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1565117/kadikoy-metrosundaki-bicakli-saldirgana-7-ay-sonra-tahliye
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.