Kavga eden anne ayı ile erkek ayı uçurumdan böyle düştü

İspanya'nın Cantabria dağlarında yavrularını korumak isteyen anne ayı ile yavruları öldürmek isteyen erkek ayının kavgası ölümle sonuçlandı. İki ayı, dakikalarca süren kavga sonunda uçurumdan düştü.
Mevlüt Peker
|
10 Haziran 2022, Cuma - 15:20
Kavga eden anne ayı ile erkek ayı uçurumdan böyle düştü

350'ü aşkın ayıya ev sahipliği yapan İspanya'nın Cantabria dağlarında iki ayı arasındaki kavganın görüntüleri ülkede gündem oldu.

Orman yetkililerinin verdiği bilgiye göre bir anne ayı, yavrularının yanına yaklaşan bir erkek ayıyı uzaklaştırmak ve yavrularını korumak için kavgaya başladı. Erkek ayı yavruların yanına yaklaşmak, anne ayı ise yavrularını korumak için dakikalarca kavga etti. İki ayı dakikalarca kavga ettikten sonra birlikte uçurumdan aşağı yuvarlandı.

Görüntülerde erkek ayının kayalıklara sert şekilde çarptığı ve uzun süre sürüklendiği görülürken, anne ayı ise düştüğü yerden kalkarak bir süre toparlanmaya çalıştı. Anne ayı daha sonra yukarıda kalan ve aşağı doğru inen yavrusunu bulmaya çalıştı.

Çevre koruma görevlileri, veterinerler ve diğer uzmanlar olayın ardından anne ayı ve yavru ayının peşine düştüler. Uzmanlar, yaralı hâlde buldukları anne ayı ile yavrusuna ulaştıklarını ve her ikisinin de sağlık durumlarının iyi olduğunu belirttiler. Çevre koruma ekipleri, anne ayı ile yavrusunun bir mağaraya sığındığını ve bölgeye yiyecek ve su bırakıldığını bildirdiler.

Mağarayı kamera ile izlemeye aldıklarını da belirten yetkililer, yabancı erkek ayıların yeni doğmuş yavru ayılara bu mevsimlerde çok sık saldırdıklarını ve anne ayıların yavrularını korumak zorunda kaldıklarını belirttiler. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1565367/kavga-eden-anne-ayi-ile-erkek-ayi-ucurumdan-boyle-dustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.