Yılmaz:''Doğal kaynakların kullanımı ​​dünyanın gündeminde''

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen "2022 Dünya Akreditasyon Günü Konferansı"na katılarak bir konuşma yaptı.
Onur Çetinkaya
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 12:02
Yılmaz:''Doğal kaynakların kullanımı ​​dünyanın gündeminde''

Dünya Akreditasyon Günü'nün Çevre ve Ekonomik Büyümede Sürdürülebilirlik temasıyla kutlanmasının önemine dikkat çeken Yılmaz, dünyanın hızlı bir değişim süreci geçirdiğini ve bu değişimin bazı sorunlar ortaya çıkardığını anlattı.

Yılmaz, "Küresel ısınma ve iklim değişikliği diye özetlediğimiz bu sorunlar, ekonomik faaliyetler dâhil insanoğlunun tüm yaşamını yeniden düzenlemesi gerektiğini ortaya koyuyor.''dedi.

''Doğal kaynakların kullanımı dünyanın gündeminde''

Halil İbrahim Yılmaz,suyun, havanın, toprağın, kaynakların kullanımı, çevre, iklim değişikliği, küresel ısınma gibi konular bütün dünyanın gündeminde olduğunu belirtti.

Daha önceleri gelişmekte olan ülkeler, kalkınmış olmanın gereğini hızlı ve istikrarlı büyüme hedefini gerçekleştirerek yerine getirebileceklerine inanmaktaydı diyen ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, ''Bugün ise dünya ekonomisi, çevresel tahribatın doğal bir sonucu olarak ortaya çıkan küresel ısınma ve iklim değişikliği riskine karşı sürdürülebilir ekonomiyi ve yaşamı yeniden oluşturma arayışı içinde" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1568360/yilmazdogal-kaynaklarin-kullanimi-dunyanin-gundeminde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.