İşte Safranbolu'nun en iyi korunan evi

Karabük'ün büyülü ilçesi Safranbolu'nda "Kültürel Miras ve Korumacılık" konulu 23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde "En İyi Korunan Ev" belirlendi ve ödülü sahibine verildi.
Mevlüt Peker
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 17:07
İşte Safranbolu'nun en iyi korunan evi

Karabük'ün güzelliğiyle büyüleyen Safranbolu ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde en az 150 yıllık olduğu ifade edilen Saide Başay'ın mülkiyetinde bulunan 3 katlı konuta, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile birlikte ev sahipleri "En İyi Korunan Ev" plaketini taktı.

Safranbolu hazinesinin içindeki başka hazine: Evler...

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, kültürel zenginlik bakımından Safranbolu'nun Türkiye'nin en önemli hazinelerinden biri olduğunu, bu hazinenin içinde ise başka bir hazinenin bulunduğunu belirterek, tarihî evlerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizdi.

"Evlerimiz bizim Dünya Miras Listesi'nde olma sebebimizdir"

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise festivalin ana konusunun "mirası korumak" olduğunu belirterek, "Evlerimiz bizim Dünya Miras Listesi'nde olma sebebimizdir. Bu konaklar o yüzden çok önemli. Elbette yüzlerce yılın hatıralarını, etkilerini taşıyorlar. O eski yaşanmışlıkları, o evlere girdiğinizde hissediyorsunuz. O yüzden çok daha kıymetliler. Koruyarak bu kadar uzun süre bu evlerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan ev sahiplerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Protokol mensupları ve vatandaşlar konuşmaların ardından bir buçuk asırlık ödüllü evi gezdi.

Diğer taraftan festivalin son günü olan dördüncü günde, "Belgeselden Kurmacaya, Kurmacadan Belgesele Film Yapım Süreci." söyleşisi yapıldı, doğa yürüyüşü düzenlendi, halk oyunları sergilendi, konserler tertiplendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1569024/iste-safranbolunun-en-iyi-korunan-evi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.