THY özür diledi; prosedürlerini gözden geçiriyor!

"Dünyanın en uzun boylu kadını" unvanını elinde bulunduran Rumeysa Gelgi'ye zorluk üstüne zorluk çıkaran Türk Hava Yolları (THY) hatasından döndü.
Mevlüt Peker
|
15 Temmuz 2022, Cuma - 15:21
THY özür diledi; prosedürlerini gözden geçiriyor!

Karabük ilinin Safranbolu ilçesinde ikamet eden ve 5 defa Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na giren Rumeysa Gelgi'ye Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ne yapacağı ziyarette üst üstü zorluklar çıkaran THY (Türk Hava Yolları) özür dileyerek hatasından döndü.

Guinness Dünya Rekorları programı için eylül ayı içinde ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco kentine yolculuk yapacak olan Rumeysa Gelgi, seyahati için çeşitli zorluklar çıkaran Türk Hava Yolları’nın hatasını telafi ettiğini bildirdi.

THY ile yaşadığı üzücü olayın gündeme gelmesinin ardından THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün kendisini aldığını belirten Rumeysa Gelgi, "Kendileri yaşadığım incitici durumdan dolayı son derece üzgün olduklarını, durumu değerlendirme aşamasında Türk Hava Yolları tarafından bir yanlışlık yapıldığını ve istemeden de olsa kırılmama ve yorulmama sebebiyet verdikleri için özürlerini ilettiler. Ek olarak hem benim hem de refakatçimin biletlerinin tam iadesinin yapılıp ücretsiz bilet düzenleyeceklerini belirttiler. Ben kendilerine kesinlikle böyle bir talebim olmadığını tekrar belirttim. Ancak bizzat Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın isteği bu şekildeymiş." diye konuştu.

Basın Müşaviri Yahya Üstün ile telefon görüşmesi sonrası THY Müşteri İlişkileri Müdürü Ramazan Yaşa’nın da kendisini aradığını kaydeden Rumeysa Gelgi, "Şu anda hem kendi sedye biletimin hem de refakatçime almak zorunda kaldığım biletin tutarları bana iade edilmiş durumda. Aynı zamanda yeni düzenlenen biletlerin numaraları da tarafıma iletildi. Ben hem şahsım hem de ailem adına başta Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat olmak üzere Türk Hava Yolları'na gösterdikleri incelik, duyarlılık ve durumu telafi etmedeki hassasiyetleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları inceleme başlattı

THY’nin uygulanan prosedürlerle ilgili inceleme başlattığına dikkat çeken Rumeysa Gelgi sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ayrıca kendileri bana kurum olarak kendi içlerinde geniş bir inceleme başlatacaklarını, sedye yolculuk prosedürlerinde bulunan ekonomi sınıfının en yüksek ücretinden biletlendirme veya yüzde 25 engelli indiriminin uygulanamaması gibi mantıklı bir açıklaması bulunmayan prosedürlerin düzeltilme çalışmalarının başladığını, sedye üzerinde seyahat etme ihtiyacı duyan yolcuların bundan sonra daha makul ve zahmetsiz prosedürler çerçevesinde seyahat edeceğini belirttiler. Eylül ayı sonunda yapacağım San Francisco seyahati benim hem ilk yurt dışı seyahatim hem de ilk uçak yolculuğum olacak. Bundan sonraki seyahatlerimde de bu tarz üzücü durumlar yaşamadan Türk Hava Yolları ile uçmaktan büyük onur ve gurur duyacağım."

Eylülde Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco kentine yolculuk yapmak isteyen Rumeysa Gelgi, skolyoz hastalığı, omurgasında platin ve 30 vida olması sebebiyle en fazla 2 saat oturabiliyor. Rumeysa Gelgi'nin bu özel durumu sebebiyle uçak seyahatini sedye üzerinde gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu nedenle THY’nin sedye ile seyahat prosedürünü kullanmak için başvuruda bulunan Rumeysa Gelgi, hiç beklemediği engellerle karşılaştığını anlatmıştı. 13 saat süren San Francisco uçuşunu sedyeyle yapması gereken Rumeysa Gelgi, kendisine ekonomi sınıfında 6 koltuk sedye için, bir koltuk da refakatçi için satın alması gerektiği söylenmişti. Türk Hava Yolları, Rumeysa Gelgi'den 270 bin liraya yakın bilet ücreti almış ve engelli raporu olmasına rağmen indirim de uygulamamıştı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1656187/thy-ozur-diledi-prosedurlerini-gozden-geciriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.