Ankara'daki sağanak yağış ve fırtına sonrası Büyükşehir bilançoyu açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kentte yaşanan yoğun yağış ve fırtınanın ardından yaptığı açıklama ile 2 vatandaş hakkında kayıp ihbarı olduğu belirtilirken çatı uçması, ağaç devrilmesi, sel baskını gibi toplamda 1684 ihbar alındığını aktardı.
Büşra Bayrak
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 19:21
Ankara'daki sağanak yağış ve fırtına sonrası Büyükşehir bilançoyu açıkladı!

Başkent Ankara'da saat 14.30'da aniden başlayan sağanak yağış, şehrin birçok yerinde etkili oldu. Hızlı başlayan hava muhalefeti nedeniyle yollarda su seviyesi yükseldi. Yağmur ve şiddetli rüzgar görüş mesafesini büyük oranda etkilediği için araçlar trafikte ilerlemekte zorluk çekti. Bazı sürücüler ise hem görüş mesafesinin kapanması hem yollardaki su yüksekliği nedeniyle araçlarını yol kenarına çekti. Özellikle alt geçitler ve eğimli yollar nehre döndü. 

Yaşanan olayların ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından bir duyuru yayımladı.

Duyuruda, fırtına ve yoğun yağış nedeniyle yarın gerçekleştirilecek olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın görev süresindeki 3’üncü yılında, 110 projenin temel atma, açılış ve tanıtım töreni ile Tan Taşçı Konserinin iptal edildiği vurgulanırken, yaşanan mağduriyetlerle ilgili şunlar kaydedildi:

"Büyükşehir Belediyemize bugün kent genelinde yaşanan fırtına ve yoğun yağış nedeniyle şu ana kadar 2 vatandaşımızın kayıp ihbarının yanı sıra 985 su baskını, 188 mahsur kalma, 106 hasar, 148 ağaç devrilmesi, 125 çatı uçması ve 130 araç zararı olmak üzere toplam 1684 ihbar ulaştı. Yağışlar nedeniyle 1277 araç 3138 personelimiz teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir. Yarın Ankara Spor Salonu'nda düzenleyeceğimiz etkinlik iptal edilmiştir. Mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp mağduriyetlerini çözüme kavuşturmaya ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1569141/ankaradaki-saganak-yagis-ve-firtina-sonrasi-buyuksehir-bilancoyu-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.