Ankara’da sağanağın faturası: 3 ölü, 1 kayıp!

Başkent Ankara'da bir haftadır meydana gelen sağanak yağış neticesinde 3 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ise kayıp ve hâlen arama çalışmaları sürüyor.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 10:27
Ankara’da sağanağın faturası: 3 ölü, 1 kayıp!

Geçtiğimiz hafta etkisini göstermeye başlayan sağanak yağış ilk olarak Cumartesi günü başkentin Altındağ, Çankaya ve Mamak ilçelerinde yıkıma yol açtı. Altındağ ilçesinin Tatlar Mahallesinde meydana gelen sel felaketi sebebiyle İlkay Yiğit (27) isimli vatandaş yaşamını yitirdi. Aynı bölgede sel sularına kapıldığı değerlendirilen Mehmet G. isimli vatandaşı ise arama çalışmaları sürüyor.

Akyurt’ta 2 kişi daha yaşamını yitirdi

Yağışların sürdüğü Pazar günü Akyurt ilçesi de selden nasibini aldı. Sağanak yağış sonrası meydana gelen sel suları Akyurt’ta 2 vatandaşın yaşamını yitirmesine sebep oldu. İlk olarak selde mahsur kalan vatandaşlardan 21 yaşındaki Muhammed Şahin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Ardından Akyurt’a bağlı Teberik Köyü'nde ikamet eden 67 yaşındaki Mustafa Demirel isimli vatandaş, selden kaçarken düştü ve hayatını kaybetti.

Okullar tatil edildi

Meydana gelen sağanak yağışın ardından sağanağın süreceği ve tekrar sele yol açabileceği değerlendirildiğinden Ankara Valisi Vasip Şahin, Anmara genelinde tüm okulların bir günlüğüne tatil edildiğini bildirdi. Vali Vasip Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için İlimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1572104/ankarada-saganagin-faturasi-3-olu-1-kayip
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.