Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin yanlışlığını çıplaklığıyla ortaya koydu

Altılı masada oluşturulan Kurumsal Reformlar Komisyonu ekonomi alanındaki kurumların yapısında değişiklikleri öngören raporu açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 12:36
Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin yanlışlığını çıplaklığıyla ortaya koydu

Altı muhalefet partisinin, ''Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' çerçevesinde ekonomi alanındaki stratejilerin belirlenmesi amacıyla oluşturduğu ''Kurumsal Reformlar Komisyonu'' ortak açıklama yaptı.

Altılı masanın hazırladığı rapora göre “iktidara gelindiğinde” atılacak ilk adım, Türkiye’de açığa çıkan ekonomik tabloyu belirlemesi amacıyla, “Durum ve Hasar Tespit Komitesi” oluşturmak olacak. 

Merkez Bankası’nın yapısının güçlendirilmesi ve uygulamalarında değişiklikler, Ekonomik ve Sosyal Konsey’e işlevsellik kazandırılması gibi adımları açıklayan altılı masa, Strateji ve Planlama Teşkilatı’nın oluşturulacağını da vurguladı.

''Dünya beşten büyüktür'' diyenlere ''Türkiye de birden büyüktür''

Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından özellikle ekonomi alanında liyakatın, güvenilirliğin yok edildiğini belirtti.

Bilgin, “Hedefimiz ekonomiyi içinde bulunduğu ağır bunalımdan çıkarmaktır. Bütün bu çalışmalarımızın ve bundan sonra yapılacak çalışmaların özü, ''dünya beşten büyüktür'' diyenlere ''Türkiye de birden büyüktür'' diye seslenmektir dedi.

''Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin yanlışlığını çıplaklığıyla ortaya koydu''

Saadet Partisi Ekonomik İşler Başkanı Sabri Tekir,''Dört yıldır tecrübe etiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin modelinin yanlışlığını, eksikliğini tüm çıplaklığıyla raporumuz ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak, Bülent Şahinalp, İbrahim Çanakçı ve Durmuş Yılmaz, altılı masada kararlaştırılan başlıkları sıraladı.

CHP Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise, “İktidara gelir gelmez, ilk işimiz Cumhurbaşkanına bağlı, seçkin, liyakatli ve deneyimli denetim personeli ve uzmanlardan, bir Durum ve Hasar Tespit Komitesi oluşturmak olacaktır.'' diye söyledi.

Demokrat Parti Ekonomik İşler Başkanı Bülent Şahinalp de Altılı Masanın, “Ekonomik ve Sosyal Konsey’e İşlevsellik Kazandırılması” kararını açıkladı.

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı, altılı masanın aldığı ‘Strateji ve Planlama Teşkilatı Kurulması’ başlıklı adımı kamuoyuna duyurdu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, altılı masanın çalışma başlıklarından bir diğeri olan “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Kurumsal Yapısının Güçlendirilmesi ve Bağımsızlığının Teminat Altın Alınması” başlığını açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1572373/cumhurbaskanligi-sisteminin-yanlisligini-ciplakligiyla-ortaya-koydu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.