Çavuşoğlu: Görüşmeye hazırız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'la ön koşulsuz görüşmeye hazır olduğumuzu söyledi. Ön koşul sunulması durumunda Türkiye'nin de ön koşullarla masaya oturacağımızı söyledi.
Ankara Masası
|
10 Eylül 2020, Perşembe - 19:06
Çavuşoğlu: Görüşmeye hazırız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türk-Yunan askeri heyetlerinin NATO'da görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın diyalogdan kaçtığını söyledi.

Çavuşoğlu,Yunanistan'ın masaya ön koşulla oturması durumunda, Türkiye'nin de ön koşullarının olacağını ifade etti.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklaması şu şekilde;

Tek taraflı adımlar KKTC haklarına ihlal. KKTC'nin önerileri Rum kesimi tarafından reddedildi. Yunanistan güvenilirliğini kaybetti. Yunanistan Türkiye ile diyaloğa girmeye hazır değil. Yunanistan gemilerimizi taciz ediyor. 

Bölgedeki kıyısı en fazla olan ülke ise bunun dışında tuttular, yani Türkiye'yi, bizim ülkemizi. Kıbrıs Rum yönetimi BM'nin Annan Planı'nı reddetmelerine rağmen AB'ye üye yapıldılar. Kendilerinin maksimalist amaçlarının peşinde gittiler. Lütfen haritalara bakın. Sevilla haritası ortaya kondu. Bu haritaya göre Türkiye'nin herhangi bir hakkı yok. Bizim diyalog çağrılarımıza rağmen 2011 ve 2012 yılında KKTC, BM'nin de desteğiyle hak paylaşımıyla ilgili müzakere talebinde bulundu

Biz de buna destek verdik, hakkaniyet paylaşımına destek verdik. Yunanistan da yeni hükümetin kurulmasıyla bilgili deniz sınırlarımız konularıyla ilgili adım atmaya çalıştık. Kıbrıslı Rumların tutumuyla ilgili bu maalesef gerçekleşemedi. Sayın Erdoğan, Miçotakis'le Londra'da bir araya geldi, ama Yunan tarafı bizimle diyalog içerisine girmek istemedi. Hep bundan kaçtı.

Ayrıntılar birazdan...
http://www.ankaramasasi.com/haber/157733/cavusoglu-gorusmeye-haziriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.