Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile yaşanan gerginlik hakkında "Meis Adası, Türkiye'ye Kaş'a benim memleketim Antalya'ya 2 km uzaklıkta. Yunanistan ana karasına 580 km uzaklıkta. Ve 2 km'lik küçücük bir adacık. Yunanistan bu adacık için 40 bin km kare kıta sahanlığı istiyor. Hangi uluslararası denizcilik hukukunda bu var?" dedi.
Ankara Masası
|
14 Ağustos 2020, Cuma - 13:38
Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bern’de İsviçreli mevkidaşı Ignazio Cassis ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda Yunanistan ile yaşanan gerginliğe değinen Bakan Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın aklı selim davranması lazım. Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi girişimlerde bulunmasın. Karşılığını alır" dedi.

 "Burada çok komik şeyler var." diyen Bakan Çavuşoğlu, "Meis Adası, Türkiye'ye Kaş'a benim memleketim Antalya'ya 2 km uzaklıkta. Yunanistan ana karasına 580 km uzaklıkta. Ve 2 km'lik küçücük bir adacık. Yunanistan bu adacık için 40 bin km kare kıta sahanlığı istiyor. Hangü uluslararası denizcilik hukukunda bu var?" şeklinde konuştu.

Bakan, "Avrupa Birliği'nin de Yunanistan'ı şımartmak yerine aklı selim düşünmeye davet etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/73158/bakan-cavusoglundan-yunanistana-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.