Servet Türkayık​: Pursaklar AK Parti'nin kalesidir

AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, ilçelerinde Millet İttifakı'nın yükselişte olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Pursaklar AK Parti’nin kalesidir" dedi.
Ankara Masası
|
14 Haziran 2022, Salı - 13:29
Servet Türkayık​: Pursaklar AK Parti'nin kalesidir

AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık , Ankara Masası Haber Müdürü Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Türkayık, programın başında sağanak yağışların ardından yaşanan sel felaketleriyle ilgili Ankaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Selin vurduğu Akyurt'a ilk giden isimlerden olan  Servet Türkayık, o gün yaşananları anlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bölgeye gelmesiyle hemen kriz masasını kurma talimatı verdiğini aktaran Türkayık, yakın ilçelerdeki belediye araçlarının ilçeye sevk edildiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesine ise eleştirilerini yönelten Türkayık, " ABB’nin biraz geride kaldığını koordinasyon konusunda sıkıntı yaşadığını gördük. Gönül daha olaylara müdahil olunmasını isterdi." dedi.

Türkayık, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ise bölgeye kendilerinden 1 saat sonra geldiğini bildirdi.

Pursaklar AK Parti'nin kalesi

İlçedeki çalışmaları hakkında da bilgi veren Türkayık, her gün sahada olduklarını, AK Parti'nin başarısının gözle görülür şekilde devam ettiğini vurguladı.

"Pursaklar yüzde 82 ile referanduma onay vermiş bir ilçemiz" diyen Türkayık "Cumhurbaşkanımıza yönelik sevgi verilen oy oranlarıyla ortaya çıkıyor. Pursaklar’da bir düşüş olmadığı gibi iyi gidiyoruz. Pursaklar’da Millet İttifakı’nın kazanması mümkün değil. Pursaklar AK Parti’nin kalesidir." ifadelerini kullandı.

Servet Türkayık, "Pursaklar’daki 100 bin seçmenin 33 bini AK Parti’de kayıtlı üyedir. Pursaklar’daki muhalif partilerin toplam üye sayısı bizim genç üyelerimize tekabül ediyor." dedi.

" Bizde beyan esastır"

Pursaklar CHP İlçe Başkanı Mehmet Aydın'ın, 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı kazandıktan kısa bir süre sonra görevi bırakan Ayhan Yılmaz'la ilgili "İstifa etmedi, ettirildi. Ertuğrul Çetin'i getirmek için bir oyundu" iddialarına ilişkin ise "Mehmet Bey'in söylemleri çok etik değil. Cumhurbaşkanımızın bize söylediği gibi tek limanımız ahlak. O dönemde Ertuğrul Çetin, aday olsaydı aynı oyla kazanırdı. Ertuğrul Çetin’e sevgi giderek arttı. Bizde beyan esastır. Ayhan Yılmaz istifa ettirildi demek uygun değil." şeklinde konuştu.

"Mansur Yavaş Pursaklar’da taş üstüne taş koymuş değil"

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ilçeyi hizmet amaçlı ziyaret etmediğini belirten Türkayık, Yavaş'ın Pursaklar'a gerekli ilgiyi de göstermediğini öne sürdü. Türkayık "Mansur Yavaş Pursaklar’da taş üstüne taş koymuş değil. Elle tutulur bir eseri yok."dedi.

Pursaklar Belediyesinin yapacağı çalışmaların ise ABB'denn olumlu cevap gelmediği için yavaş ilerlediğini iddia eden Türkayık "Alt yapıyla ilgili çalışmaları büyükşehirdeki birimler yapıyor. Pursaklar'daki sokaklarda bir çalışma yapacağı zaman, önce büyükşehire sonra ilgili kurumlara bilgi verilir. Çalışma yapacağımız sokaklar var ancak ABB’den adım bekliyoruz. ABB'nin yatırım yapacağı alan 120 km, yapılan 20 km'lik alan. Pursaklar’da alt yapı yapılacağı için üst yapı yapılamıyor. Yani Pursaklar’da yatırım yapılamamasının nedeni ABB ve Mansur Yavaş’tır." diye konuştu.

Türkayık, Pursaklar Belediyesinin mali durumu hakkında da bilgi verirken, borçlarının ve borç faizlerinin azaltığını bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1581271/servet-turkayik-pursaklar-ak-partinin-kalesidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.