Bakan Akar; Letonya, Arnavutluk ve Litvanyalı mevkidaşları ile görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleshi, Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas ve Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks ile ayrı ayrı ikili görüşmeler yaptı.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 16:51
Bakan Akar; Letonya, Arnavutluk ve Litvanyalı mevkidaşları ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Savunma Bakanları Toplantısı sebebiyle geldiği NATO Karargahındaki yoğun mesaisi sürüyor.

NATO Savunma Bakanları Toplantısının tüm oturumlarına katılan Bakan Hulusi Akar, mevkidaşlarıyla da ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleshi, Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas ve Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde, savunma sanayisinde iş birliğinin geliştirilmesi, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik meselelerinde görüş alışverişi yapıldı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, gün içinde ilk olarak İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile bir araya gelmişti. Görüşmede bölgesel güvenlik ve savunma konuları ele alındı, bilgi alışverişinde bulunuldu ve Ukrayna'da yaşanan son durum değerlendirilmişti.

Bakan Hulusi Akar daha sonra Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile görüşmüştü. Görüşmede, "iki ülke arasındaki mevcut problemlerin çözümü amacıyla iletişim kanallarının açık tutulması ve gerilimin düşürülmesi amacıyla diyaloğun devam ettirilmesinin önemi" üzerinde durulmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1585309/bakan-akar-letonya-arnavutluk-ve-litvanyali-mevkidaslari-ile-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.