Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan başının çaresine baksın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'la yaşanan adalar krizinin ardından bu yılki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nı yapmayacaklarını belirterek "Bundan sonra başının çaresine baksın" dedi.
Ankara Masası
|
17 Haziran 2022, Cuma - 14:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan başının çaresine baksın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Hz Ali Camii’nde cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Yunanistan'la yaşanan gerilime değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yunanistan ile ilgili sürece yönelik tepkilerimi ortaya koydum. Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimizi Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nı yapmayacağız dedik. Bundan daha açık bir rest olmaz. Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu bir resmi ziyarettir"

Çarşamba günü nasip olursa Veliaht Prens (Muhammed bin Selman) bu ziyareti gerçekleştiriyor. Ankara'da Külliye'de biz de kendilerini kabul edeceğiz. Gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız. Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz bunları değerlendirme fırsatını bulacağız. Bu bir resmi ziyarettir, bu resmi ziyaretle biz de resmi kabulümüzü yapacağız.

"Liderler olarak bunu yapacağız"

Videokonferans aracılığıyla Sayın Biden'ın (ABD Başkanı) da daveti üzere liderler olarak bunu yapacağız. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1587812/cumhurbaskani-erdogan-yunanistan-basinin-caresine-baksin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.