Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'dan Türkiye’ye suçlama

Türkiye ile Yunanistan arasında tansiyon yükselmeye devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias yine Türkiye'yi suçladı.
Ersin Küçükbarak
|
19 Haziran 2022, Pazar - 11:15
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'dan Türkiye’ye suçlama

Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik tırmanıyor.  Karşılıklı açıklamalar tansiyonu yükseltirken  Atina yönetimi Türkiye’yi suçladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan merkezli Naftemboriki gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye ile son dönemde yaşanan gerilimi değerlendirdi.

Anlaşmazlıkların ancak Uluslararası Hukukun temel ilkelerine saygı temelinde çözülebileceğine işaret eden Dendias, tüm devletlerin toprak egemenliğinin korunmasını kilit önemdeki ilkelerden biri olarak gösterdi.

"Neo-Osmanlı revizyonizmi"

Türkiye’yi hedef alan Yunanistan Dışişleri Bakanı; “Türk provokasyonlarında eşi görülmemiş bir tırmanışla ve aynı zamanda neo-Osmanlı revizyonizminin yansıtıldığı alanda zaman zaman bir tırmanışla karşı karşıyayız” ifadesini kullandı.

"Güçlü ama sakince yanıt veriyoruz"

Dendias, “Bu tırmanış sırasında güçlü ama sakince yanıt veriyoruz, bir dizi argümanla Türk tarafının asılsız ve mesnetsiz iddialarını tek tek yıkıyoruz” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, ülkesinin Ankara ile iletişim kanallarını açık tutma niyetini dile getirirken samimi olduğunu öne sürdü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1591532/yunanistan-disisleri-bakani-dendiasdan-turkiyeye-suclama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.