AK Partili Mehmet Yılmazer'den muhafazakar kesime "rant" göndermesi

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Avukat Mehmet Yılmazer; Hazreti Muhammed, Karl Marx ve Hikmet Kıvılcımlı'dan alıntılar yaparak muhafazakâr kesime "rant" göndermesinde bulundu. Sıralı tweetinde Yılmazer, Hazreti Muhammed'in “Rızkın onda dokuzu ticarettedir” sözünü “Rızkın onda dokuzu kapitalizmde / ranttadır” diye anlayanların Allah’ın huzurunda dört parmak aralık vererek ve abdestli gezdiğiyle övünerek hangi dine inanmakta olduğunu sordu.
Mevlüt Peker
|
19 Haziran 2022, Pazar - 14:36
AK Partili Mehmet Yılmazer'den muhafazakar kesime "rant" göndermesi

Sosyal medya platformu Twitter'daki şahsi hesabından "Gelin bazı şeyleri yeniden düşünelim" başlığıyla sıralı paylaşımda bulunan AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Avukat Mehmet Yılmazer, Karl Marx'ın "İnsanların maddi yaşam koşullarını belirleyen onların bilinçleri değildir, bu maddi koşullar onların bilinçlerini belirler." sözüne atıfta bulunarak, yeni zenginleşme hastalığına tutulanların bilinçlerinin, önceki bilinçleri ile artık aynı olmadığını vurguladı.

İnfak vurgusu

İkinci tweetinde yine Karl Marx'tan alıntı yaparak "Yoksulluğu azaltmadan zenginliği arttıran ve suç işleme bakımından, sayılardan daha hızlı artış gösteren bir toplumsal sistemin özünde çürümüş bir şeylerin olması gerekir." sözünü anımsatan Mehmet Yılmazer, zenginliklerini paylaşmayanların toplumu özünden çürüteceğini belirterek "infak" vurgusu yaptı.

"Neden yoksulları unutuyorlar?"

Mesajlarını alıntılar üzerinden sürdüren Yılmazer, bu kez de Hikmet Kıvılcımlı'nın "Allah'ı çok anmak" demek, determinizm: gerçekler üzerine yani doğa ve toplumun gidişi üzerine kafa patlatmak ve o uğurda savaşmak demektir." sözünü paylaştı ve altına "Allah’ı hatırladıklarını iddia eden zenginler acaba neden yoksulları unutuyorlar?" notunu düştü.

"Rızkın onda dokuzu ranttadır"

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı'nın son alıntısı ise Hazreti Muhammed'in (SAV) bir hadis-i şerifi oldu. Yılmazer, Hazreti Muhammed'in “Rızkın onda dokuzu ticarettedir” sözünü “Rızkın onda dokuzu kapitalizmde / ranttadır” diye anlayanların Allah’ın huzurunda dört parmak aralık vererek ve abdestli gezdiğiyle övünerek hangi dine inanmakta olduğunu sordu.

İşte, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Avukat Mehmet Yılmazer'in muhafazakâr kesime yaptığı "rant" göndermeleri:

GELİN BAZI ŞEYLERİ YENİDEN DÜŞÜNELİM-1

İnsanların maddi yaşam koşullarını belirleyen onların bilinçleri değildir, bu maddi koşullar onların bilinçlerini belirler.
Karl Marx

Yani zenginleşme hastalığına tutulanların bilinçleri önceki bilinçleri ile aynı değildir artık.

GELİN BAZI ŞEYLERİ YENİDEN DÜŞÜNELİM-2

Yoksulluğu azaltmadan zenginliği arttıran ve suç işleme bakımından, sayılardan daha hızlı artış gösteren bir toplumsal sistemin özünde çürümüş bir şeylerin olması gerekir.
Karl Marx

Zenginliklerini paylaşmayanlar toplumu özünden çürütür.

GELİN BAZI ŞEYLERİ YENİDEN DÜŞÜNELİM-3

Allah'ı çok anmak" demek, determinizm: gerçekler üzerine yani doğa ve toplumun gidişi üzerine kafa patlatmak ve o uğurda savaşmak demektir.
Hikmet Kıvılcımlı

Allah’ı hatırladıklarını iddia eden zenginler acaba neden yoksulları unutuyorlar?

GELİN BAZI ŞEYLERİ YENİDEN DÜŞÜNELİM-4

Hz. Peygamberimizin“Rızkın onda dokuzu ticarettedir”hadisini/haberini/sözünü “Rızkın onda dokuzu kapitalizmde/ranttadır”diye anlayanlar acaba Allah’ın huzurunda dört parmak aralık vererek ve abdestli gezdiğiyle övünerek hangi dine inanmakta?

http://www.ankaramasasi.com/haber/1591746/ak-partili-mehmet-yilmazerden-muhafazakar-kesime-rant-gondermesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.