Adana'da 9 ton tohum serpilen yanmış ormanlık alan yeşeriyor

Adana ili Kozan ilçesinde 2021 yılında çıkan yangında yok olan 1896 hektar büyüklüğündeki ormanlık alana 9 ton tohum serpilmişti. Tohumların fidana döndüğü ve alanın yeşermeye başladığı görüldü.
Mevlüt Peker
|
24 Haziran 2022, Cuma - 17:19
Adana'da 9 ton tohum serpilen yanmış ormanlık alan yeşeriyor

Geçtiğimiz sene 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 6 mahallede büyük zarara neden olan yangının ardından Orman Genel Müdürlüğü ağaçların yok olduğu alanı tekrar yeşertmek için harekete geçmiş; Akaraca Mahallesi, Akdam Mahallesi, Gökgöz Mahallesi, Kızlarsekisi Mahallesi, Kuytucak Mahallesi ve Salmanlı Mahallesi'nde temizlik çalışmaları yaparak yangının izlerini silmişti. Orman Genel Müdürlüğü daha sonra temizlediği bu alanlara 9 ton tohum atmıştı.

Akdam Mahallesi, Göksu Mahallesi ve Tepecikören Mahallesi'ndeki şeflikte görev yapan orman mühendisleri ve ormancılar, serpilen tohumların yeşermesiyle birlikte ormandaki fidelerin durumunu ve gelişimini kontrol etti.

Yanan ormanlık alanda küle döndüğü için temizlik çalışmaları kapsamında kesilen ağaçların gövdesindeki yangın izleri hâlâ yürek burkarken, alana serpilen ve fideye dönüşen tohumlar gelecek için umut oluyor.

Kozan Orman İşletme Müdürü Şensu Küçükateş, yanan ormanların yer aldığı bütün alanlarda uzun mesai harcadıklarının altını çizdi.

Akdam Mahallesi'nde orman yangınının acısını yaşayan Nergül Kara, "Ormanlarımız yeşersin istiyoruz. Tohumları attılar şimdi yeşeriyor. Dualarımız yanan yerler için. Her şeyimiz ormanımız geleceğimiz yangında yandı. Bu orman eskisi gibi yeşersin sevincimizden ölürüz. Fidanlar tohumlar yeniden yeşeriyor dünyalar bizim oluyor” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1601756/adanada-9-ton-tohum-serpilen-yanmis-ormanlik-alan-yeseriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.