Saadet Partisi'nden Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olmadıklarını, aday olması durumunda destekleyeceklerini söyledi. Aydın "Saadet Partisi'nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik bir rezervi yok. Çünkü Saadet Partisi olarak bizim isimler üzerinden kesin karşıtlığımız veya kesin kabullerimiz yok." ifadelerini kullandı.
Ersin Küçükbarak
|
27 Haziran 2022, Pazartesi - 15:05
Saadet Partisi'nden Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek

Fatih Aydın, Ankara Masası Gündem Özel programında Fatih Atik'in konuğu oldu.

CHP ile işbirliği yüzünden eleştiri alıp almadıklarına ilişkin bir soru üzerine Aydın, önceden Refah Partili olup sonra Ak Parti’ye dönenlerden tepki gördüklerini belirtti.

“Meşruiyetini Anayasa'dan alan desteğini milletten alan her kişiyle her tüzel kişilikle oturur konuşur müzakere eder yeri geldiği zaman biz uzlaşırız. Milli görüşün pratiğinde zaten bunlar var” diyen Aydın şunları söyledi:

“Erbakan hocamıza yeşil komünist dediler”

“Hocamız 73 yılında CHP ile koalisyon hükümeti kurduğu zaman hocamıza o kesim o zamanki Ak Parti olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yetkilileri hocamıza tırnak içerisinde karpuz demişlerdi. Bunların dışı yeşil içi kırmızıdır demişlerdi. Yeşil komünist dediler.”

"CHP ile ağır sanayi hamlesi yapıp Kıbrıs’ı fethettik”

“ Ama hiç bunlara bakmadı hocamız. İşine baktı. CHP ile birlikte Kıbrıs’ı fethetti. Onlarla birlikte ağır sanayi hamlesini gerçekleştirdi. Bir çok manevi kalkınma programları devreye kondu. Şimdi bugün de biz, İyi Parti, CHP, Deva, Gelecek Partisiyle, Demokrat Partiyle bugün ortak kaygılarımız var. Ortak paydada bir araya geldik.”

"Kucaklaşmanın kıymetini daha iyi idrak ediyoruz"

“Çünkü önceliklerimiz farklı bugün. Bugün evet sağlık, ekonomi, eğitim, kültür, güvenlik hepsi önemli. Ama Türkiyemiz hepsinden daha önemlidir. Suriye’yi, Irak’ı, Afganistan’ı, Sudan’ı, Ukrayna’yı gördükten sonra  ülkemizdeki birlikteliğin, beraberliğin, kardeşliğin, kucaklaşmanın ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi idrak ediyoruz.”

“Hesaplaşmanın değil helalleşmenin uygulamalarını ortaya koyacağız”

“ Bundan dolayı biz çok net karar verdik. Bu ülkede kutuplaşmayı değil kucaklaşmayı sağlayacağız. Ötekileştirmeyi değil birleştirmeyi esas alacağız. Biz hesaplaşmanın değil helalleşmenin uygulamalarını ortaya koyacağız. Dolayısıyla rengi, şekli, inancı, mezhebi, yaşam tarzı, dünya görüşü partisi ne olursa olsun bir masa etrafında bir araya geleceğiz. Birlikte yönetimi inşallah hakim kılacağız. Ülkemize uzlaşıyı net olarak göstermiş olacağız. Düşünebilen, konuşabilen, müzakere edebilen, tartışabilen, sonunda da uzlaşabilen bir Türkiye’yi inşa edeceğiz buna karar verdik”

"Kılıçdaroğlu'na karşı rezervimiz yok"

Fatih Atik'in "Saadet Partisi'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik rezervi var mı? Kılıçdaroğlu destekler misiniz" sorusuna Aydın "Saadet Parti’sinin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik bir rezervi yok. Çünkü Saadet Partisi olarak bizim isimler üzerinden kesin karşıtlığımız, kesin kabullerimiz yok. Bizim için ilkeler, uzlaşma esastır. Biz daha önce Erdoğan’a da bunları ifade ettik. Biz Erdoğan karşıtı değiliz. AK Parti düşmanı değiliz biz. Genel başkanımız AK Parti’yle ittifak yapabileceğimizi söylemişti. Bütün politikalarını değiştirsinler, gelsin uzlaşıyla yönetilen bir sistem kursunlar, elbette olabilir. Bir insan, partisi, dünya görüşü, mezhebi, yaşam tarzı ne olursa olsun, uzlaşıya açıksa, birlikte yönetmeye açıksa, biz o insanla yol gideriz. Onun için ismi geçen genel başkanların her birisi görev yapmaya layıktır." yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1604998/saadet-partisinden-kilicdaroglunun-adayligina-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.