Hüseyin Yayman: “Atatürk bugün olsa muhtemelen CHP'ye üye yapmayacaklar”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman, 1974 yılındaki CHP ile 2022 yılındaki CHP’nin arasında dağlar kadar fark olduğunu belirterek, “Bugün Atatürk gelse, Atatürk'ün üye kaydedilemeyeceği bir parti durumuna düşmüş yapıdan bahsediyoruz.” ifadesini kullandı.
Ankara Masası
|
13 Nisan 2022, Çarşamba - 15:38
Hüseyin Yayman: “Atatürk bugün olsa muhtemelen CHP'ye üye yapmayacaklar”

Hüseyin Yayman, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi kuruluş değerlerinin bile çok uzağına düştüğünü belirten Yayman şunları söyledi:

 “Atatürk bugün olsa muhtemelen CHP'ye üye yapmayacaklar”

“1974 yılındaki CHP ile 2022 yılındaki CHP aynı değil. Bugün Atatürk gelse, Atatürk'ün üye kaydedilemeyeceği bir parti durumuna düşmüş yapıdan bahsediyoruz. PKK'ya ağız dolusu bir terör örgütü diyemeyen, Diyarkabır'a kadar gidip, Diyarbakır'da evladını isteyen annelerle çıkıp kucaklaşamayan, HDP'ye PKK'yla arana mesafe koy diyemeyen bir partiden bahsediyoruz. Atatürk bugün olsa muhtemelen CHP'ye üye yapmayacaklar.”

“ Tüm Atatürkçüleri CHP'den ihraç ettiler”

Hüseyin Yayman, Atatürkçülerin CHP’den tasfiye edildiğini vurguladı. Yayman şöyle devam etti:

“ Tüm Atatürkçüleri partiden ihraç ettiler. İhraç etmeye de devam ediyorlar. Ben bu CHP'nin tarihini biliyorum. Kemal Kılıçdaroğlu 2010 yılında başkan olduğu kongrede ben o salondaydım. "Gandi Kemal" sloganlarıyla salona girdi.”

CHP’yi değerler üzerinden siyaset yapmamaya çağıran Yayman, “Her defasında  tek parti zihniyetinin ceberut ruhu hortluyor ve yara nüksediyor”  şeklinde konuştu.

“Helalleşme parti siyasetine dönmeli”

“ Ben tecrübeli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne yapmak istediğini hepimiz görüyoruz. Kemal Kılıçaroğlu "Helalleşme" çağrısında samimiyse millet görür. Ayasofya, başörtülüler meselesinde, imam hatipliler meselesinde, seçmeli kuran dersinde görür. CHP'nin bugün ki oyu yüzde 25'ten yukarı olmayacak. Cumhuriyet Halk Partisi ne Türkiye'yi okuyabiliyor, ne siyaseti okuyabiliyor, ne siyasetin sosyolojisini okuyabiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi düşünün İstanbul Havalimanı dünyanın en büyük havalimanlarından bir tanesi. Bu CHP, biz geldiğimizde bu havalimanını kapatacağız dedi. Güler misin, ağlar mısın? Bir de bu "Helalleşmenin" bir liderin söylemi değil. Parti siyasetine dönmesi gerekiyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1425104/huseyin-yayman-ataturk-bugun-olsa-muhtemelen-chpye-uye-yapmayacaklar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.