Türkiye'den Ukrayna'ya 3 SİHA

Rusya-Ukrayna savaşında vatanlarını savunabilmek isteyen Ukraynalıların Bayraktar TB2 SİHA'lardan alabilmek için “Halkın Bayraktar’ı” ismiyle bağış kampanyası düzenlemesi üzerine Baykar şirketi bir karar alarak Ukrayna’ya 3 SİHA hibe etme kararı aldı.
Mevlüt Peker
|
27 Haziran 2022, Pazartesi - 22:47
Türkiye'den Ukrayna'ya 3 SİHA

Vatanlarını Rus işgalinden korumak isteyen Ukrayna halkı, Ukrayna ordusu ve askerleri için ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyor.

Ukrayna halkı, daha önce bir çok savaşın seyrini değiştiren Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçları'ndan alarak Ukrayna ordusuna destek vermek için bir bağış kampanyası başlattı.

"Halkın Bayraktar'ı" ismi verilen kampanyadan haberdar olan Baykar şirketi ise Ukrayna'ya 3 adet Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı gönderme kararı aldı.

Baykar şirketinin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şöyle denildi:

"Kamuoyunun tanıdığı isimler, gazeteciler, sanatçılar, futbolcular, iş insanları, sıradan insanlar, hatta çocuklar bu kampanyanın başarıya ulaşabilmesi adına büyük veya küçük demeden bağışlar yaparak ülkelerini desteklemek için katkıda bulundular. Vatansever Ukrayna halkının belirledikleri hedefe ulaşma arzusu ve dayanışma ruhu bizi de etkiledi. Baykar olarak toplanan bağışlar ile alınması hedeflenen 3 adet Bayraktar TB2 SİHA’yı hiçbir ücret talep etmeden Ukrayna’ya hibe ediyoruz. Bu hedef için toplanan tüm bağışın ise Ukrayna’nın onurlu halkının faydasına kullanılmasını rica ediyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1606127/turkiyeden-ukraynaya-3-siha
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.